Oksesteg i Stegeso

4 år siden
4 kommentarer

En god oksesteg lægges på bund af gulerod, selleri, løg, timian og laurblad. Rødvin hældes på til grøntsager er dækket, der drysses med salt og peber.
Stegesoen sættes i ovnen ved 160 grader i 3½ time. Skyen jævnes og smages til. Der serveres f.eks. kartogler og ovnbagte rodfrugter til.

Kommentarer

 1. Bente Würtz, 8 måneder siden

  Hej og fortsat fedt forår fra en køkken glade kvinde. Hmmmm, jeg tænker lidt på forskellen mellem romertopf og le creuset? I le creuset kan man med fordel først brune kødet. Og så er der den kulturelle, Jamie Oliver og de andre fremragende angelsaksiske kokke bruger jo den franske variant i tide, dog ikke i utide. Selvfølgelig fordi de ikke kan udtale romertopf .. Hilsen Bente

 2. Xstof, 3 år siden

  Jeg er ikke vild med lam, men fandt denne side ved google-søgning og vil forsøge mig med opskriften i toppen "oksesteg i stegeso". Siden jeg arbejder hjemmefra i dag, vil jeg give stegen 4 timer ved 150°C og ellers følge opskriften inkl. det med rødvinen. Tak for det! :)

 3. Thorkil Degn Johansson

  Thorkil Degn Johansson, 4 år siden

  Kødet på billedet er hel lammebov fra marsklandet. Det er stegt ved 130 grader i 5 timer i stegeso. Derved bliver det fuldkomment mørt. Det er ikke nødvendigt at tilføre yderligere krydderier. Græsarterne i marsken opfører sig ligesom tang i og med at de optager havvandets unikke næringsstoffer i sig. Fårene spiser græsset og på den måde får kødet en naturlig, salt smag, lige som der er andre særegne smagsfacetter, naturligt forekommende. At lade dyr græsse i marsken er faktisk en tradition, der er opretholdt siden jernalderen. Så helt glemt har vi ikke at bruge tang i maden, selv om denne metode er lidt indirekte. Vi har traditionen intakt, selvom mange har vendt det ryggen og fremmedgjort sig for det. I dag har vi så heldigvis en bølge ind over, hvor meget godt det vil gøre os, at tage tangen med ind i maden igen, direkte. Det er på høje tid. Men endnu ikke for sent. Neglicerer vi at tage tangen til os igen, vil jeg tro, der ingen population af danskere findes om tusind år længere. Vi står med en voldsomt degenerende, almen sundhedstilstand, der givet har sin hovedforklaring i, vi for tusind år siden vendte tangen ryggen, til fordel for rigmandskosten hvidt brød. Sundhedmæssigt set den største fejltagelse en hel population har foretaget sig. Fattigmandskosten tang viser sig i den sidste ende at være så langt mere overlegen m.h.t. næringsstoffer og velgørende komponenter, det i virkeligheden er langt rigere end hvedekorn evner at præstere. Indholdsmæssigt set for sundheden er tang sin tørvægt værd i guld, men koster heldigvis meget mindre i butikkerne.

 4. Thorkil Degn Johansson

  Thorkil Degn Johansson, 4 år siden

  Åh ja. Det her er fremstillet på god oldnordisk manér. Langtidsstegning ved lav temperatur, i moderne udgave i en stegeso. Det er til at mærke hvor mørt kødet bliver. Ville selv have lagt en smule pulveriseret nordisk tang sammen med grøntsagerne i retten. Vinen der dækker grøntsagerne er også et gammelt nordisk godt trick til at mørne kødet.

Tilføj en kommentar

Tilføj billede eller video?

Billedet skal være mindst 250 pixels bredt og højt.

Her kan du indsætte videoens "embed code".

Du er ikke logget ind. Hvis du allerede er medlem så log ind for at skrive en kommentar. Hvis du ikke er medlem så skriv skriv dit navn og e-mail adresse nedenfor.

*: Feltet skal udfyldes

Tips og tricks

Prøv også

 • Morgenskyr med purpurhinde pulver
 • Havreflager
 • Grillspyd med kartoffelsalat
 • Brombærsovs/dessert/appetitvækker
 • Æggemad med vingetang på rugbrød med flækærtepesto
 • Rabarbercrumble