Ansigtscreme test

Brug en ansigtscreme test til de bedste cremer

Hvis du har fugtig hud i ansigtet, er ansigtscreme din undervurderede daglige helt. Rigtig mange danskere bruger diverse olier til et tørt ansigt, men det viser sig at ansigtscreme har den absolut største effekt. Når du bevæger dig ud i vildmarken af forskellige ansigtscremer, kan det være svært at finde den helt rigtige ansigtscreme for dig.

Brug denne ansigtscreme test hvor vi har fundet forskellige typer af de bedste ansigtscremer til kvinder og mænd. Det giver dig den nemme inspiration til at finde en god fugtgivende creme eller måske den perfekte ansigtscreme til at forebygge tørt hud især gennem vintertiden.

Weleda Skin Food (75 ml)

Weleda Skin Food på 75 ml. er en god og forholdsvis billig universalcreme der koster omkring 90 kr. En populær creme der næsten har eksisteret i 100 år, og er velegnet til tør hud på hænder, fødder, kinder, næse, læber m.m. Helt ligesom cremen generelt er god til irriteret og sart hud.

Indholdet i cremen byder på stedmoder der virker beroligende. Helt ligesom indhold af maille og morgenfrue giver huden den beroligende effekt. Et godt alternativ til både dagcreme, natcreme og håndcreme da den efterlader din hud smidig og blød.

Du finder cremen i 30 og 75 ml.


Biotherm Blue Therapy Accelerated Creme (50 ml)

Biotherm Blue therapy Accelerated Cream er velegnet til alle hudtyper. Du får en fugtgivende anti-age dagcreme til kvinder uden solfaktor i den lette konsistens.

Dagcremen fra Biotherm kan være den bedste ansigtscreme til dit behov. Den kan anvendes både til ansigt og på hals, hvor den går målrettet ind og mindsker rynker.

Biotherm creme koster omkring 400 kr. og er også populær i natcreme modellen. Cremen fedter ikke og giver fugt dagen lang. En populær creme der er kåret som bedst i test hos forskellige uafhængige testsider.


Estée Lauder Revitalizing Supreme+ Global Anti-Aging Creme (50 ml)

Estée Lauder dagcreme til 40+ ansigtshuden. Du får en multi-action dag- og natcreme der tilfører fugt, giver nærende pleje og er velegnet til alle hudtyper.

Multi-action cremen kommer med Moringaekstrakt til at fremme din huds evne til at forstærke elastin og kollagen. En ansigtscreme i den dyre prisklasse til en pris af ca. 650 kr. der lover resultat på bare fire uger. ​Om den er bedre end Lacone, Nuze, Raunsborg, Kiehls, Beaute Pacifique, Origins, Dior, Chanel m.m. er ofte efter smag og behag. Kan være oplagt som den eksklusive skønhedsgave til hende.


Clinique ansigtscreme til mænd (100 ml)

Clinique for Men Anti-Age Moisturizer er en dagcreme der tilfører fugt, næring og virker opstrammende med en blødgørende virkning.

Clinique For Men ansigtscremen er fri for parabener. Cremen er beriget med shea butter, glycerin og et miks af ekstrakter der både opstrammer og minimerer fine linjer.

Du finder modellen i 100 ml. til en pris lige over 300 kr.


Shiseido Men Hydro Master Gel (75 ml)

En ansigtsgel til mænd fra Shiseido der er særlig velegnet til mænd med store porer og olieret hud, men kan dog bruges til alle hudtyper.

Shiseido Men Hydro Master fugtgivende ansigtsgel trænger hurtigt ind i huden og giver en balanceret pleje. Cremen kommer i en let konsistens og virker opfriskende.

Hvis du søger en let gel til den tørre hud som mand, kan du købe denne gel til omkring 350 kr. og noget lavere pris på udsalg/tilbud. Perfekt som gave til manden der har alt.


Ole Henriksen Truth Revealed Brightening Moisturizer (50 ml)

Ole Henriksen Truth Revealed Brightening SPF 15 ansigtscreme mod rynker der kommer med UV-beskyttelse, som en ansigtscreme til rynker næsten bør indeholde.

Brug Ole Henriksen cremen til at beskytte huden, hvor denne creme er en af de mest populære ansigtscremer til tør hud. Cremen bygger videre på den kendte Ole Henriksen Truth Serum, hvor den går ind og forbedrer hudens struktur så fine linjer udviskes.

Cremen er velegnet til alle hudtyper, og er fri for kemi uden parabener, sulfat og ftalater.


Clarins HydraQuench Rich Cream (50 ml)

Clarins HydraQuench crème er en rig fugtighedscreme som er velegnet til meget tør hud. Clarins der er førende brand indenfor skønhedsprodukter til kvinder og mænd, ligger også højt indenfor dag- og natcremer.

Cremen fra Clarins indeholder SPF15 som beskytter mod UV stråling. Helt ligesom cremen til meget tør hud er rig på nærende ingredienser, så huden bliver holdt fugtig hele dagen.

Hvis du søger en god ansigtscreme til meget tør hud, finder du denne Clarins creme til ca. 300 kr. Du bruger cremen ved at varme den forsigtig op i håndfladerne og lægger den på ansigtshuden.


Ecooking dagcreme (50 ml)

Ecooking dagcreme til 250 kr. der er velegnet til de fleste hudtyper.

Cremen indeholder Hyadisine og er meget fugtgivende, så huden kan bevare sit ungdommelige look. Hyadisine er med til at styrke hudens elastin og kollagen, så huden forbliver spændstig.

En økologisk creme uden farvestoffer og parabener men dog uden direkte UV-beskyttelse. Måske det rigtige alternative til dit behov, frem for mere kendte cremer fra Melissa, Derma, Nivea, Rudolph Care, Elizabeth Arden, Avene, Tromborg m.m.


Biotherm Pure-Fect Skin 2-i-1 Pore mask (75 ml)

Bioterhem Pure-Fect Skin 2-i-1 Pore mask i 75 ml. størrelse kommer til en pris lige under 200 kr.

Du får en ansigtsmaske der er velegnet til fedtet og uren hud. Her går cremen ind og renser og mindsker hudens porer som en ansigtsmaske. Det giver dig en frisk og mere ungdommelig hud som en ansigtsmaske skal gøre.

Biotherm cremen er helt fri for parabener. Du afrenser og påfører på huden i et minuts tid, hvorefter du renser huden med lunkent vand.


Australian BodyCare ansigtscreme

Australian Facial Cream er velegnet til fedtet og kombineret hud. Cremen bruges til at regulerer talgproduktionen så du ikke får den fedtet fornemmelse gennem dagen.

Ansigtscremen fra Australian BodyCare kommer med 1% naturligt antiseptisk tea tree oil og grøn te. Det giver dig en let creme ​der tillader din hud at ånde.

Cremen på 50 ml. koster lige over 100 kr. så du får en af de billigere modeller i denne test af ansigtscremer.


Njord Moisturiser (100 ml)

Ansigtscreme fra danske Njord der er udviklet til at virke til skandinavisk hud med vores nordiske vejrforhold.

Som mand kan du give din hud en daglig energi indsprøjtning med cremen til lige under 200 kr. Her vil den være velegnet til at bruge efter barberingen hvad end du bruger skraber eller barbermaskine, hvor fugten hjælper huden og samtidig kan være med at virke afslappende.

Cremen er let og tynd så den bliver optaget hurtigt i huden. Og samtidig slipper du for en fedtet fornemmelse gennem dagen.


Virker ansigtscreme egentlig?

Det kan være du undrer dig over hvordan en ansigtscreme kan være dyr, hvor nogle er billige. Det kan også være du undre dig over hvorfor en ansigtscreme overhovedet skal være ”dyr” (alt er vel relativt), såvel du synes det.

Noget andet er, når vi står og snakker med en ekspedient, så skal vi huske på at ekspedienten skal sælge. Det er altså en sælger vi står overfor, hvor det ofte kan lyde lidt for godt til at være sandt.

Så hvad er sandt og hvad er en påstand uden belæg?

  • Hvis du læser dig til, eller bliver fortalt af en ekspedient, at den pågældende ansigtscreme stimulere hudens ’fornyelsesproces, så er der en skeptisk klokke der bør ringe. Hvis en producent af en ansigtscreme kan dokumentere at deres ansigtscreme rent faktisk virker med mindst 1% forbedring, så er det grundlag nok for at skrive det på emballagen, på en indeksseddel og så må ekspedienten endda sige det til dig. Dette kan du tolke på både godt og ondt, da det betyder at den ansigtscreme du ser på, rent faktisk har en dokumenteret effekt. Men om den kan forbedre processen med 1% eller 90%, det ved vi ikke.
  • En ansigtscreme vil reducere synlige rynker, er på sin vis både sandt og falskt, med en videnskabelig indgangsvinkel. Dét der reducerer rynkerne i ansigtet er A-vitamin. Du kan godt få en ansigtscreme med A-vitamin som videnskabeligt bevist, kan reducere dine rynker – men disse er på recept. Der findes ingen ansigtscreme der i 2019 som du kan købe i håndkøb, der kan bevise at det vil reducere rynkerne i ansigtet.
  • Solfilter er dét alternativ til A-vitamin, der kan reducere rynkers fremkommen, er korrekt. Ovenstående er med udgangspunkt i en ansigtscreme og ikke en antirynkecreme. Antirynkecreme er også en form for ansigtscreme, hvor disse typer har et solfilter i sig. Det er dette solfilter der beskytter din hud mod solen stråler, som er den primære årsag til rynkers fremkommen (lige foruden almindelig aldren). Ved kontinuerligt brug af en antirynkecreme kan du faktisk forebygge rynker, men her skal du huske på, at det er solfilteret der gør det. Såfremt du finder en anden ansigtscreme som ikke nødvendigvis er en antirynkecreme, som har solfilter i sig, så har den samme effekt som en antirynkecreme.
  • En ansigtscreme holder huden fugtig, er et korrekt udsagn. En del ekspedienter i dette område får det til at lyde som om at du kan bruge din ansigtscreme i en uge, stoppe, hvor din hud vil forblive fugtig, blød og lækker i den næste uge uden brug. Dette er dog ikke korrekt. En ansigtscreme gør din hud fugtig og blød, når du bruger den.
  • Underværkerne starter efter 4 ugers brug af en ansigtscreme. Her er vi ude i det samme som førnævnte påstand, om hvorvidt en ansigtscreme sørger for at huden forbliver fugtig. Når du har brugt en ansigtscreme i 4 uger, så er det ganske rigtigt at du her, vil opleve en strammere hud og måske endda kan se en forskel. Dette skyldes at din hud kontinuerligt får fugt, hvilket binder huden sammen og gør den fast. Men når du stopper med at bruge en ansigtscreme, stopper huden med at være fugtig, hvor denne følelse af fast, stram og blød hud vil forsvinde.

Solfilter i ansigtscreme gør det ikke til en solbeskyttende creme

Solfilteret beskytter huden mod solens stråler, men ikke i samme grad som en solcreme gør. Du bør for ansvarlighedens skyld ikke bevidst undlade en solcreme, blot fordi du lige har benyttet dig af din ansigtscreme.

Dette er desuden også en del af den typiske salgstale, både fra ekspedienten og fra producenten, at den pågældende ansigtscreme beskytter mod solen. Det er på sin vis korrekt, men solcreme beskytter solen, en ansigtscreme har andre formål end dette.

Desuden er det også meget forskelligt hvor meget de forskellige ansigtscremer kan beskytte mod solen. Blot fordi der er solfilter i en ansigtscreme, så betyder det ikke at den beskytter din hud mod solen nøjagtigt lige så meget om den ansigtscreme der står ved siden af.

Der findes dog en mellemting mellem en ansigtscreme og en solcreme, hvilket er en UV-ansigtscreme. Sådan en ansigtscreme er selvfølgelig bedre end ingen creme overhovedet Normalt når vi handler solcreme, så ser vi på solfaktoren som ansigtscremen har. På en UV-ansigtscreme er det ikke sikkert der står en solfaktor, men beskyttelsen svarer typisk til en solfaktor mellem 12 og 15, hvorfor den absolut ikke er kraftig nok til at beskytte dit barn.

Ansigtscreme og parfume/parfumestoffer

Hvis du ikke kan tåle parfume bør du være ekstra opmærksom på hvilken ansigtscreme du vælger. Størstedelen af de ansigtscremer du kan finde er med parfume, eller indeholder stoffer du også finder i en almindelig parfume, som du kan være allergisk overfor. Disse stoffer er også mistænkt for at være hormonforstyrrende, men dette er en igangværende forskning, som ikke helt er bevist endnu.

En undersøgelse viser at 12 ud af 16 ansigtscremer indeholder parfumestoffer. Det er såmænd ikke de enkelte parfumestoffer der kan være et problem for dig, men sammensætningen af dem. Hvis du benytter dig af en del andre cremer eller hudprodukter der også indeholder andre parfumestoffer, så er det kombinationen der kan udvikle en allergi.

Du kan se om en ansigtscreme er uden parfume, hvis Astma-Allergi Danmarks blå krans er der. I nogle tilfælde står der også sort på hvidt, at ansigtscremen er parfumefri.

Er der grund til de store prisforskelle?

Det korte svar er nej. Det er ikke fordi der findes videnskabelige beviser for at en dyr ansigtscreme er bedre end en billig.

Du bør derfor vælge uafhængigt af prisen. Find en ansigtscreme du synes er god for netop din hud, da der findes mange forskellige varianter. Du kan bl.a. finde en ansigtscreme der er mere fedtet end andre, du kan få en ansigtscreme med korn i som arbejder med huden på en anden måde og så kan du finde en ansigtscreme der er tyndere og tørre hurtigere ud. Der er et hav af forskellige ansigtscremer, hvor du bør vælge lige nøjagtig dén du kan lide at bruge.

Ofte er en ansigtscreme markant dyrere end andre, hvis der er en kendt person der står bag mærket. Hvis det er en person du synes om og gerne vil støtte, så tænk på det sådan. Men ellers kan du være mindst lige så heldig med at finde en god ansigtscreme der er billig, såvel som dyr.

Click here to add a comment

Leave a comment: