Paddleboards og SUP boards – her er de bedste!

Paddleboards og SUP boards – her er de bedste!


Denne artikel indeholder annoncer.

Der er noget særligt over vandsport og aktiviteter på vand, som giver en særlig følelse i kroppen og et sus gennem både sjæl og sind. Det er en anden måde at være i kontakt med sig selv og naturen på, og mange finder, at det er en af de sjoveste og mest behagelige måder at røre sig på.

Hvis du også er glad for sjov og aktivitet på vandet, så har du måske allerede gjort bekendtskab med de nye og spændende paddleboards og SUP boards, som giver dig mulighed for at drage på eventyr på vandet i dit helt eget tempo. Hvis du er nysgerrig på at vide mere eller gerne vil have tips til, hvilket board du skal vælge, så er du kommet til rette sted. Vi guider dig til de bedste boards på markedet netop nu, og hjælper dig igennem processen med, hvordan du vælger netop det rette board til dig.

Bestway Hydro-Force Cruiser Tech SUP – Bedst til touring


Testresultater

Dette SUP board fik hurtigt charmeret sig ind på testpanelet hos Standuppaddleboardsreview, som særligt påpeger modellens smarte opbevaringssystem, som gør det nemt at have en oppakning med undervejs på tur. Derudover får boardet point for at være stabilt og samtidig tilbyde en god fart. Boardet ender på en score på 4,5/5 og kåres som bedst til touring.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Om Bestway Hydro-Force Cruiser Tech SUP

Der er på alle måder tale om et utroligt lækkert SUP board fra Bestway her. Det er designet i et lækkert look med varme gule og orange aftegninger med hvide kontraster. Boardet er udstyret elastiksnore både foran og bagpå, så du har god mulighed for at have ting og udstyr med dig, når du er afsted. Derudover er boardet designet med hele tre finner – en stor i midten og to små ude i siderne. Det gør boardet godt til at skære igennem vandet.

Dette SUP board er desuden designet, så det er behageligt at stå på og relativt nemt at balancere på, hvilket er en stor fordel, når du er på en flere timers tur. Også dette board har den fordel, at det er oppusteligt, hvilket gør det nemt at have med på tur, og nemt at pakke sammen, når det ikke anvendes.

Der medfølger en masse lækre ting med dette board, og du får både en håndpumpe, en rygsæk, en sikkerhedsline (snor), og et reparationskit med. Dog skal du være opmærksom på, at der ikke medfølger en paddel til dette board – den skal købes separat. Til gengæld har du så mulighed for at vælge netop den paddel, som passer bedst til din smag. Det anbefales, at boardet ikke belastes med mere end 120kg inklusive oppakning.

Derfor bør du vælge netop dette sup board:

 • Bedst til touring!
 • God plads til at have oppakning med
 • Hele tre finner under boardet

Sup Board Allround Family Edition+ 11’2 X 33 Rød – Fremragende kundeanmeldelse

Sup Board Allround Family Edition+ 11’2 X 33 Rød – Fremragende kundeanmeldelser


Sup Board Allround Family Edition+ er et fremragende valg for dig, der har brug for et komplet sæt, som hele familien kan bruges i de danske farvande.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Om Sup Board Allround Family Edition+

Dette sup board er særligt designet til, at alle i familien skal kunne bruge det – dette tæller altså folk i alle aldre. Du får et fremragende starter-kit med alt i én. 

Derfor bør du vælge netop dette sup board:

 • Komplet sæt
 • Kan bruges af folk i alle aldre
 • Særligt designet til danske farvande

Sup Board Allround Family Edition+ 11’2 X 33 Rød vs. markedet

Sup Board Allround Family Edition+ er et forholdsvis billigt sup board sammenlignet med mange andre sup boards på markedet. Du får et alt-i-en sæt, som er dansk design, til en rimelig pris.

Advanced Elements Hula 11 iSUP – Det perfekte board til begyndere og letøvede

Advanced Elements Hula 11 iSUP – Det perfekte board til begyndere og letøvede


Hvis kvalitet er det vigtigste for dig, er dette sup board fra Advanced Elements lige noget for dig.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Om Advanced Elements Hula 11 iSUP

Dette sup board er et sup board af højeste kvalitet, som er både nemt og stabilt at benytte for begyndere og let øvede. Advanced Elements Hula 11 iSUP holder ofte i årevis. 

Derfor bør du vælge netop dette sup board:

 • God til begyndere og let øvede
 • Kan klargøres på bare 5 min.
 • Velegnet til børn og unge
 • Utroligt stabil 

Advanced Elements Hula 11 iSUP vs. markedet

Advanced Elements Hula 11 iSUP er et sup board, der prismæssigt placerer sig i midten. Sammenlignet med andre sup boards på markedet er dette board særligt godt til begyndere og let øvede, da det er et stabil sup board, som er nemt at håndtere.

Aqua Marina MEGA SUP 18’1 – God til mange mennesker


Aqua Marina MEGA SUP 18’1 er vurderet til 5/5 stjerner på Amazon.co.uk. Dette er et samlet gennemsnit af samtlige kundeanmeldelser.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Om Aqua Marina MEGA SUP 18’1

Dette sup board er et stort board, som kan klare helt op til 8 personer eller 650 kg! Det er altså et board, som er egnet til fx teambuilding eller arrangementer på skoler eller arbejdspladser. 

Derfor bør du vælge netop dette sup board:

 • Positivt anmeldt af kunder
 • Kan klare op til 8 personer eller 650 kg
 • Med hårdfør double wall dropstitch teknologi
 • God pris

Aqua Marina MEGA SUP 18’1 vs. markedet

Aqua Marina MEGA SUP 18’1 ligger i den dyre ende, når det kommer til prisen, i sammenligning med andre sup boards på markedet. Til gengæld er dette board også et meget større board end de andre, billigere boards på markedet, og Aqua Marina MEGA SUP 18’1 kan klare langt mere last.

Sup Board Kids 7’6 X 30 – Det perfekte sup board til børn

Sup Board Kids 7’6 X 30


Hvis du ønsker, at dine børn skal kunne have det sjovt på vandet, er Sup Board Kids lige noget for dig. Det er et fantastisk board til begyndere.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Om Sup Board Kids 7’6 X 30 

Med dette sup board får du board i høj kvalitet, som er særligt udviklet til børn. Det er et godt begynder-sup board, som er designet til danske vejrforhold. 

Derfor bør du vælge netop dette sup board:

 • God pris
 • Komplet sæt
 • Perfekt starter kit
 • Dansk design og udviklet til de danske vejrforhold

Sup Board Kids 7’6 X 30 vs. markedet

Sup Board Kids 7’6 X 30 er billigere end de fleste andre sup boards på markedet. Det er dog også et mindre board, der er særligt designet til børn.

Hvad er et paddleboard og et sup board?

De sjove og udfordrende boards er blevet utroligt populære i løbet af de seneste år, og det er efterhånden blevet en integreret del af vandsport og vandaktiviteter både i Danmark og i udlandet. De adskiller sig fra et surfbræt netop ved, at du har en paddel, som du kan benytte til at styre og få fart på. På den måde egner disse boards sig altså rigtig godt til åer, vandløb og søer, og du behøver altså ingen bølger for at sikre din fremdrift, som det ellers er tilfældet med et surfbræt.

Måske har du hørt begreberne paddleboard og SUP board i flæng, og de har faktisk også den samme betydning. Et paddleboard betyder, som navnet antyder, at du står eller sidder på et board, som du padler gennem vandet. Et SUP board er en forkortelse for Stand Up Paddle board, og indikerer sådan set bare, at det er designet til at stå på. Dog kan langt de fleste SUP boards bruges til forskellige aktiviteter, som også indebærer at sidde eller ligge på boardet.

Find det rette SUP board – Hvem skal benytte boardet?

Når du skal anskaffe dig et SUP board, skal du selvfølgelig først og fremmest finde ud af, hvem der primært skal benytte brættet. Er det til dig selv, har du selvfølgelig rigtigt gode forudsætninger for at bruge din egen viden og erfaring, når du køber. Men hvis du skal give et board væk i en gave, er det vigtigt at du vælger en model, som passer til modtagerens behov – som jo ikke nødvendigvis er de samme som dit.

Mange modeller er udformet til forskellige alders- og vægtgrupper, og nogle boards vil også være så tunge, at de ikke egner sig børn eller utrænede personer. Dette gælder særligt, hvis du anskaffer dig et board, som er lavet i et fast materiale. For at være på den sikre side kan det derfor være en god idé at købe et oppusteligt SUP board, som i langt de fleste tilfælde er både lettere og også passer til en bred aldersgruppe og på tværs af vægtklasser. Dog er det vigtigt, at du sikrer dig, at et eventuelt oppusteligt board ikke er for blødt midt på, så det synker sammen i vandet, når det bruges af fuldvoksne mennesker.

Hvilken type board er du på udkig efter?

For at finde det rette SUP board til dig selv eller en anden, er det en god idé at overveje forskellige faktorer, inden du køber. Først og fremmest skal du selvfølgelig tænke over, hvilken type af board, du er interesseret i, og her er erfaringsniveau, samt hvad boardet skal bruges til blandt de allervigtigste elementer.

Er du nybegynder, letøvet eller erfaren? Dit erfaringsniveau betyder en hel del for, hvilken model du bør vælge. Hvis du er helt ny inden for SUP boards, kan det være en god idé at finde et lidt bredere board, som i øvrigt er relativt stift og stabilt at stå på. På den måde kan du hurtigere lære at holde balancen, og så bliver hele oplevelsen væsentligt sjovere. Er du letøvet eller erfaren, kan du med fordel finde et board, hvor der er kælet mere for detaljerne, og som er beregnet til højere fart og altså fordrer, at du ved, hvordan du holder balancen. Til gengæld vil du med garanti nyde at blive udfordret på sådan et board.
Hvad skal boardet bruges til? Er du mest til hygge og sjov på vandet, eller vil du gerne kunne bruge det til at gå på opdagelse ned langs en å i dit sommerhusområde, eller når du er på ferie? Disse faktorer spiller ind i forhold til typen og udformningen af det board, du skal anskaffe dig. Oftest vil de boards der er beregnet til fart eller længere ture være designet både længere og smallere og desuden have fokus på at være komfortabelt. Omvendt vil et board, der er beregnet til sjov og leg typisk være mere simpelt og også bredere og kortere i sit design.

Hvor og hvornår skal boardet anvendes?

En del danskere undervurderer Danmark i forhold til at nyde vandsport og -aktiviteter som SUP boards, men faktisk er der utroligt mange dejlige danske destinationer, som er absolut ideelle til netop dette formål.

Hvis du gerne vil bruge boardet i Danmark, kan det være en god idé at investere i en model, som er designet til danske forhold, og altså sagtens kan klare det vind og vejr, som den danske sommer ofte byder på i form af regn, kulde og blæst. Vil du primært benytte dit board, når du er på ferie sydpå, er der lidt mere frie rammer i forhold til at vælge et godt board.

Det er desuden vigtigt at huske på, at der er lidt forskel på at bruge et SUP board i hhv. ferskvand og saltvand. Saltindholdet i havvand gør nemlig, at boardet flyder nemmere. Nogle vælger derfor at benytte et længere board i ferskvand, mens de benytter en kortere model i saltvand, når de for eksempel er på stranden i løbet af sommeren.

Hvis du kun regner med at benytte dit SUP board for sjov et par gange om året, for eksempel hvis du er i sommerhus, kan du sagtens begynde med at anskaffe dig en basismodel, som ikke koster en formue, og som heller ikke kræver meget vedligehold. Vil du derimod gerne tage SUP boarding til det næste niveau, og regner du med at benytte det nærmest hver dag over en længere periode om sommeren, er det en god idé at finde et board, som netop har de detaljer og det design, som er vigtigt i forhold til at give dig en rigtig god oplevelse, og som kan styrke din videre udvikling.

Disse andre ting bør du overveje, inden du køber

For at finde det bedste board til dig og dine behov, kan det være en fordel at finde netop dét, som har det udstyr, du gerne vil have. Vil du gerne ud på længere ture, er det for eksempel en stor fordel at have elastikker på boardet, som gør det muligt at have en oppakning med, når du er afsted. Det kunne blandt andet være en madpakke, dykkerbriller, et vandtæt action kamera og meget andet.

Når du køber et board, skal du desuden vide, at der er ret stor forskel på, hvilket udstyr der følger med. Hvis du er helt ny inden for SUP boards, kan det derfor være en fordel at købe et board, hvor der samtidig følger både paddel, sikkerhedsline og reparationskit med. Alternativt kan du købe alt dette og meget andet udstyr samme sted, som du køber dit board. Når du vælger din paddel, så prøv at finde en, som har et godt greb og som ligger godt i håndfladerne. Husk desuden altid at få en pumpe med, hvis du vælger et SUP board, som er oppusteligt.

Hvis du ikke er så stærk på vandet, eller du gerne vil købe et SUP board til et yngre medlem af familien, så kan det i øvrigt være en god idé samtidig at investere i en redningsvest, så turene på vandet kan foregå uden bekymringer.

Sådan holder du dit SUP board ved lige

Når du vælger at anskaffe dig et SUP board, er det forhåbentlig, fordi du har en idé om, at du gerne vil bruge det mange gange. Derfor kan det være godt at vide, hvordan du bedst muligt tager dig af og passer på dit board, så det holder længst tid muligt.

Som udgangspunkt er der heldigvis ikke så meget vedligehold ved et SUP board, og det betyder samtidig, at langt de fleste kan være med uden at få dårlig samvittighed. Her er de tips, du bør følge for at forlænge levetiden på dit board:

Vask altid dit board i ferskvand efter brug. For at det skal holde længst muligt, er det vigtigt at skylle det af efter hver gang, du har brugt det. Dette gøres for at fjerne skidt og snavs fra boardet, så det ikke sætter sig fast.
Hold boardet væk fra skarpe objekter. Særligt på boardets dæk, hvor du står, når du bruger det, er overfladen ganske blød. Det betyder også, at netop dette område er sårbart i forhold til skarpe genstande, som potentielt kan ødelægge dit SUP board. Pas derfor altid på, når du transportere dit SUP board, og undgå at benytte skarpe genstande i forbindelse med brug eller klargørelse af dit board.
Opbevar det når det ikke bruges. For at passe bedst muligt på det, skal du opbevare det i din rejsetaske, når det ikke bruges. Overvej også at fjerne eventuelle finner, mens det opbevares, så disse ikke bøjes.
Tjek boardet for skader jævnligt. Små revner og skader kan ødelægge boardets kerne, og kan tillade at vand siver ind. Inspicer derfor dit board ofte – gerne efter hver tur – og reparer det, hvis du finder skader.

Sådan finder du det billigste board

Selvom et SUP board sagtens kan erhverves for en meget rimelig pris, er det stadigvæk en pænt sum at skulle af med. Derfor kan du med fordel overveje disse tips, for at finde det bedste board til prisen.

For eksempel kan du med fordel anvende de ganske brugervenlige hjemmesider, som sammenligner priser på produkter på tværs af forskellige webshops. Her er det en fordel, at du kender modellen, som du gerne vil købe. Hvis du ikke er sikker på, hvilken model du gerne vil have, anbefales det at stille dig selv nogle af ovenstående spørgsmål først, så du bliver skarpere på, hvad dine ønsker, forventninger og behov til dit SUP board er. Når du kender modellen eller de forskellige modeller, du potentielt er interesseret i, skal du blot indtaste produktnavnene i søgefeltet, og så bliver du præsenteret for en overskuelig oversigt over, hvor boardet kan købes til den bedste pris.

Derudover anbefales det at holde øje med tilbud, når du skal købe dit board. Ofte vil der være favorable priser i forbindelse med udsalg eller kampagner, hvor du potentielt kan spare mange tusinder af kroner.

Bør du købe dit board på nettet?

En del danskere er stadig skeptiske, når det kommer til at købe forskellige ting på nettet. Særligt når det drejer sig om lidt dyrere erhvervelser, som mange nok vil kategorisere et SUP board som. Dog er der ikke noget, der står til hinder for at købe dit SUP board på nettet, og faktisk vil det for mange være en langt billigere og mere overskuelig opgave, end at skulle i forskellige fysiske butikker for at finde dit board.

En stor fordel ved handel på nettet er, at du i mange tilfælde vil kunne finde anmeldelser af de forskellige webshops og de specifikke produkter. Du har ofte adgang til utroligt mange anmeldelser på én gang, og kan derfor nemt finde et produkt eller en side, som andre forbrugere har været godt tilfredse med. Det giver en god sikkerhed i forhold til at vælge en butik og et produkt, som du også bliver glad for i længden.

Hvis du er helt ny inden for SUP boards, eller bare gerne vil have udvidet din horisont lidt på området, så kan du i øvrigt også finde mange brugbare videoer på nettet, som giver dig gode råd og vejledninger i forhold til, hvordan du lærer eller bliver bedre til at stå på og bruge dit board.

Disse fordele får du ofte, når du handler hos danske netbutikker

Som udgangspunkt er det en god idé at anvende danske webshops, når du handler på nettet. Dette skyldes dels, at de er underlagt den danske lovgivning, som er ganske favorabel for forbrugerne og sikrer grundigt mod både svindel og dårlige varer. Desuden giver danske hjemmesider dig den fordel, at al information og service typisk vil være på dansk. Langt de fleste danske webshops har utrolig god kundeservice, hvor du nemt og hurtigt kan få hjælp, og kan få besvaret nogle af de mest presserende spørgsmål, du måtte have i forbindelse med dit køb. De fleste webshops har kundeservice med højt serviceniveau og lange åbningstider.

Mange danske netbutikker tilbyder i øvrigt hurtig og nem fragt til din dør eller til et posthus tæt på din bopæl. Desuden kan du i mange tilfælde få gratis fragt, hvilket gør bestillingen og erhvervelsen af et nyt SUP board endnu sjovere.

Sidst men ikke mindst har de fleste danske netbutikker nogle gode vilkår i forhold til returnering af varer, samt garanti hvis du mod forventning skulle opleve utilfredshed med dit køb. Desuden vil du altid være omfattet af den danske reklamationslov, som sikrer dig to års reklamationsret på varer, som du køber.

Måske kunne det også være interessant for dig at læse: Test af de bedste el løbehjul på markedet i 2020

Testkilder

I denne artikel har vi samlet information fra forskellige testkilder, for at give dig mest mulig information om de forskellige produkter. De anvendte testkilder er:

Testguro.dk – En dansk forbrugsguide og -testhjemmeside. TestGuro blev i 2018 kåret som nr.1 bedste test-site i Danmark.

Standuppaddleboardsreview – Ejet af en amerikansk SUP board entusiast, som sammenholder både fakta, ekspertvurderinger og brugervurderinger på forskellige SUP boards.

Ferieudstyr.dk – Dansk online informationsside om forskelligt udstyr, som de tester og anmelder.

Friluftsmagasinet – Dansk side lavet af friluftsentusiaster, som blandt andet tester forskelligt udstyr.

Læs også Standup paddleboarding udgivet af da.wikipedia.org.