Paddleboards og SUP boards – her er de bedste!

Der er noget særligt over vandsport og aktiviteter på vand, som giver en særlig følelse i kroppen og et sus gennem både sjæl og sind. Det er en anden måde at være i kontakt med sig selv og naturen på, og mange finder, at det er en af de sjoveste og mest behagelige måder at røre sig på. 

Hvis du også er glad for sjov og aktivitet på vandet, så har du måske allerede gjort bekendtskab med de nye og spændende paddleboards og SUP boards, som giver dig mulighed for at drage på eventyr på vandet i dit helt eget tempo. Hvis du er nysgerrig på at vide mere eller gerne vil have tips til, hvilket board du skal vælge, så er du kommet til rette sted. Vi guider dig til de bedste boards på markedet netop nu, og hjælper dig igennem processen med, hvordan du vælger netop det rette board til dig. 

Surfmore SUP BOARD – ALLROUND 10’2 X 33 X 6 – Bedst til nybegynderen 

Priser fra: 3.889 ,-

Om SUP BOARD – ALLROUND 10’2 X 33 X 6

Dette SUP board er fremstillet af Surfmore, som kan bryste sig af at lave virkelig gode boards af høj kvalitet, som oftest falder i utroligt god jord hos forbrugeren. Det er konstrueret med øje for lækre detaljer og med henblik på lang levetid. Dette er således et SUP board, som du vil kunne have glæde af i mange år. 

Boardet er specifikt designet ud fra den filosofi, at alle skal kunne lære at balancere på det og få glæde af det i løbet af 30 minutter. Samtidig er det velegnet til personer mellem 7 og 77 år, og kan således bruges af flere generationer i familien, som er på ferie eller udflugt sammen. Dette board er lidt kortere og bredere end mange andre SUP boards, og det gør det langt nemmere at balancere på, og derfor er det netop oplagt til hele familien. 

Det er et rigtig godt board til begynderen, og er ideelt at have med i sommerhuset eller en ferie sydpå. Det er oppusteligt, så du nemt kan folde det sammen, når det ikke bruges, og ligeledes nemt kan tage det i brug, når vandet og de mindre bølgeskvulp kalder. Med i pakken følger desuden en aluminiumspaddel med nylonblad, en pumpe, finne, samt en praktisk rejsetaske. Dette board er altså det helt perfekte startkit til begynderen, til familien, eller til dig som gerne vil have sjov frem for fart, når du er på vandet.

Testresultater 

Dette brugervenlige og flotte SUP board er flere steder blevet værdsat særligt for dets intuitive design, som gør det nemt for de fleste at komme i gang – hvad end målet er sjov, hygge eller motion. Netop derfor kåres dette board også til det bedste SUP board til nybegyndere.

Derfor bør du vælge netop dette sup board: 

 • Bedste board til nybegynderen 
 • Lidt kortere og lidt bredere for god balance og nem indlæring 
 • Fine detaljer og lang levetid 
 • Passer til alle mellem 7 og 77 år 
 • Praktisk og oppusteligt board 
 • Der medfølger pumpe, paddel, finne og rejsetaske 
 • Det perfekte begynderkit

Surfmore SUP BOARD – ALLROUND 11’2 X 33 X 6 – Bedste allround board 

Priser fra: 3.989 ,-

Om SUP BOARD – ALLROUND 11’2 X 33 X 6

Hvad end du er til touring, yoga, racing eller andre stilarter på et SUP board, så er netop denne model utroligt velegnet til at prøve lidt af det hele. Det er produceret af danske Surfmore, som i den grad har slået sig op på at udvikle holdbare og slidstærke boards af høj kvalitet med brugeren for øje hele vejen igennem. Det er udviklet af danske designere til danske forhold, og du kan derfor med fordel anvende dette board i løbet af det danske sommerhalvår, uanset om du foretrækker søer, åer, kanaler eller noget helt fjerde. 

Dette board er oppusteligt, hvilket gør det nemt og bekvemt at have med og tage i brug, når du har lyst til det. Desuden holder det utroligt godt på luften, så du kun behøver at puste det op en enkelt gang i løbet af hele sommeren.  

Også dette board egner sig rigtig godt som begynderkit til dig, som måske har blod på tanden til (med tiden) at tage denne sport til det næste niveau. I pakken medfølger en paddel, en finne, en pumpe og en praktisk rejsetaske. Du kan desuden tilkøbe en sikkerhedsline og også vælge at opgradere din paddel. På den måde kan du skræddersy dit indkøb, så det passer endnu bedre til dine behov. 

Testresultater 

Dette flotte board fra Surfmore er utroligt anvendeligt, og netop derfor kåres det til det bedste allround SUP board på markedet netop nu. Det egner sig både godt til at komme i gang, men også til at afprøve forskellige aktiviteter på boardet, så du kan blive klogere på, hvilke mange forskellige muligheder for sjov, leg og motion, du kan få glæde af med et SUP board. 

Derfor bør du vælge netop dette sup board: 

 • Bedste allround board! 
 • Ideelt til at prøve kræfter med forskellige aktiviteter 
 • Oppusteligt og derfor nemt at have med overalt 
 • Egner sig godt til søer, åer, kanaler og meget mere
 • Dansk designet til danske forhold 
 • Perfekt til både nybegynderen og den let øvede 
 • Det medfølger både pumpe, finne, paddel og praktisk taske 
 • Du kan opgradere din paddel og tilkøbe sikkerhedsline

Surfmore SUP BOARD AIR TOURING 11’6 X 31 X 6 – Bedste board til den erfarne 

Priser fra: 4.137 ,-

Om SUP BOARD AIR TOURING 11’6 X 31 X 6

Igen har Surfmore brilleret og fremstillet et board, som er lidt bedre end andre gode boards. Denne model er særligt designet med henblik på touring – altså længere ture, hvor du enten kan vælge at prøve kræfter på egen hånd eller tage af sted som del af en social aktivitet. Designet på dette board gør det således også ideelt som kilde til motion, og er et oplagt valg til dig, som gerne vil opleve et sundere liv og tæt kontakt med naturen samtidig. 

Du kan bruge det både til ræs og til de længere ture i almindeligt tempo, og dette SUP board er desuden designet til, at du kan have en lille oppakning med dig undervejs. Derudover er også dette board oppusteligt, og til sammen betyder disse to faktorer, at dette board er absolut ideelt til udflugter og til at tage på eventyr i løbet af sommerhalvåret – enten alene eller med dine venner. Det egner sig til alle aldersgrupper (anbefalet til 7-77år), og passer desuden til begge køn og alle vægtklasser. 

Med dette board medfølger desuden også både pumpe, paddel, finne, og en praktisk rejsetaske til at have boardet i, når det ikke bruges. Du kan tilkøbe en smart sikkerhedsline og desuden vælge at opgradere din paddel, når du køber. Med dette board er du sikret utroligt mange timers sjov, fart og spænding på vandet. 

Testresultater 

Dette board fra Surfmore er blevet testet af flere forskellige eksperter, som alle har været ganske begejstrede. Særligt hyldes det for sit brugervenlige design, og sine fine detaljer, som gør det ideelt til at prøve kræfter med både touring og ræs. Det er udarbejdet i et længere og smallere design, hvilket gør at det skærer bedre gennem vandet, men også kræver lidt mere erfaring for at holde balancen. Derfor kåres dette board som det bedste til den lidt mere erfarne SUP board bruger. 

Derfor bør du vælge netop dette sup board: 

 • Det bedste board til den lidt mere erfarne 
 • Dansk designet til danske forhold 
 • Et smallere og længere board – godt til touring og ræs 
 • Mulighed for at have lille oppakning med undervejs 
 • Oppusteligt og praktisk 
 • Pumpe, paddel, finne og rejsetaske medfølger 
 • Mulighed for at tilkøbe sikkerhedsline samt opgradere din paddel ved køb

Bestway Hydro-Force Cruiser Tech SUP – Bedst til touring 

Priser fra: 4.137 ,-

Om Bestway Hydro-Force Cruiser Tech SUP

Der er på alle måder tale om et utroligt lækkert SUP board fra Bestway her. Det er designet i et lækkert look med varme gule og orange aftegninger med hvide kontraster. Boardet er udstyret elastiksnore både foran og bagpå, så du har god mulighed for at have ting og udstyr med dig, når du er afsted. Derudover er boardet designet med hele tre finner – en stor i midten og to små ude i siderne. Det gør boardet godt til at skære igennem vandet. 

Dette SUP board er desuden designet, så det er behageligt at stå på og relativt nemt at balancere på, hvilket er en stor fordel, når du er på en flere timers tur. Også dette board har den fordel, at det er oppusteligt, hvilket gør det nemt at have med på tur, og nemt at pakke sammen, når det ikke anvendes. 

Der medfølger en masse lækre ting med dette board, og du får både en håndpumpe, en rygsæk, en sikkerhedsline (snor), og et reparationskit med. Dog skal du være opmærksom på, at der ikke medfølger en paddel til dette board – den skal købes separat. Til gengæld har du så mulighed for at vælge netop den paddel, som passer bedst til din smag. Det anbefales, at boardet ikke belastes med mere end 120kg inklusive oppakning. 

Testresultater 

Dette SUP board fik hurtigt charmeret sig ind på testpanelet hos Standuppaddleboardsreview, som særligt påpeger modellens smarte opbevaringssystem, som gør det nemt at have en oppakning med undervejs på tur. Derudover får boardet point for at være stabilt og samtidig tilbyde en god fart. Boardet ender på en score på 4,5/5 og kåres som bedst til touring. 

Derfor bør du vælge netop dette sup board: 

 • Bedst til touring! 
 • God plads til at have oppakning med 
 • Hele tre finner under boardet 
 • Oppusteligt og praktisk
 • Komfortabelt at stå på i længere tid ad gangen
 • Smukt design i varme, lækre farver 
 • Der medfølger lækkert udstyr: pumpe, rygsæk, line, og reparationskit!

Bestway Hydro-Force Fastblast Tech SUP – Bedst til race 

Priser fra: 4.499 ,-

Om Bestway Hydro-Force Fastblast Tech SUP

Dette SUP board passer perfekt til den eventyrlystne vandhund, som elsker fart over feltet, og godt kan lide at udfordre sig selv på vandet. Det har en central finne på midten under boardet, som gør det effektivt i forhold til fremdrift på vandet. Du kan derfor nemt prøve kræfter med både vandløb, åer og på stranden. 

Designet er strømlinet og boardet er udarbejdet med henblik på høj fart, og på overfladen har du et skridsikkert underlag, så du står godt fast, selv hvis du bevæger dig med god fart på små bølger. På dette board har ud en enkelt elastiksnor forrest, så du stadig kan have lidt oppakning med, selv når du er på ræs. Det er utroligt ideelt både hvis du ønsker at presse dig selv på vandet for sjovs skyld, gerne vil have en effektiv kilde til motion, eller ønsker at køre om kap med vennerne på en lun sommerdag. 

Denne model er som de andre i denne artikel også oppustelig, og du har således en stor fordel i forhold til at skulle transportere dit SUP board og have det med dig, når det ikke anvendes. Med dette SUP board medfølger derfor også en pumpe og desuden rygsæk, snor og reparationskit til, hvis uheldet skulle være ude. Dog skal du være opmærksom på, at der ikke medfølger en paddel til dette board – den skal købes separat. Den anbefalede maks. belastning er 120 kg. 

Testresultater

Dette board har fået en flot anmeldelse af Standuppaddleboardsreview, som netop fremhæver det geniale design, som gør at boardet skærer gennem vandet med høj fart og imponerende behændighed. Anmelderen kvitterer med 4/5 stjerner, og kårer dette board som det bedste til race. 

Derfor bør du vælge netop dette sup board: 

 • Bedste race board! 
 • Smalt og langt design for høj fart og god behændighed 
 • Central finne under boardet for god skæring gennem vandet 
 • Ideelt til høj fart og udfordringer på vand 
 • Skridsikkert underlag
 • Plads til oppakning 
 • Oppusteligt og praktisk
 • Der medfølger pumpe, snor, rygsæk og reparationskit

Hvad er et paddleboard og et sup board? 

De sjove og udfordrende boards er blevet utroligt populære i løbet af de seneste år, og det er efterhånden blevet en integreret del af vandsport og vandaktiviteter både i Danmark og i udlandet. De adskiller sig fra et surfbræt netop ved, at du har en paddel, som du kan benytte til at styre og få fart på. På den måde egner disse boards sig altså rigtig godt til åer, vandløb og søer, og du behøver altså ingen bølger for at sikre din fremdrift, som det ellers er tilfældet med et surfbræt. 

Måske har du hørt begreberne paddleboard og SUP board i flæng, og de har faktisk også den samme betydning. Et paddleboard betyder, som navnet antyder, at du står eller sidder på et board, som du padler gennem vandet. Et SUP board er en forkortelse for Stand Up Paddle board, og indikerer sådan set bare, at det er designet til at stå på. Dog kan langt de fleste SUP boards bruges til forskellige aktiviteter, som også indebærer at sidde eller ligge på boardet.  

Find det rette SUP board - Hvem skal benytte boardet? 

Når du skal anskaffe dig et SUP board, skal du selvfølgelig først og fremmest finde ud af, hvem der primært skal benytte brættet. Er det til dig selv, har du selvfølgelig rigtigt gode forudsætninger for at bruge din egen viden og erfaring, når du køber. Men hvis du skal give et board væk i en gave, er det vigtigt at du vælger en model, som passer til modtagerens behov – som jo ikke nødvendigvis er de samme som dit. 

Mange modeller er udformet til forskellige alders- og vægtgrupper, og nogle boards vil også være så tunge, at de ikke egner sig børn eller utrænede personer. Dette gælder særligt, hvis du anskaffer dig et board, som er lavet i et fast materiale. For at være på den sikre side kan det derfor være en god idé at købe et oppusteligt SUP board, som i langt de fleste tilfælde er både lettere og også passer til en bred aldersgruppe og på tværs af vægtklasser. Dog er det vigtigt, at du sikrer dig, at et eventuelt oppusteligt board ikke er for blødt midt på, så det synker sammen i vandet, når det bruges af fuldvoksne mennesker.

Hvilken type board er du på udkig efter? 

For at finde det rette SUP board til dig selv eller en anden, er det en god idé at overveje forskellige faktorer, inden du køber. Først og fremmest skal du selvfølgelig tænke over, hvilken type af board, du er interesseret i, og her er erfaringsniveau, samt hvad boardet skal bruges til blandt de allervigtigste elementer. 

 • Er du nybegynder, letøvet eller erfaren? Dit erfaringsniveau betyder en hel del for, hvilken model du bør vælge. Hvis du er helt ny inden for SUP boards, kan det være en god idé at finde et lidt bredere board, som i øvrigt er relativt stift og stabilt at stå på. På den måde kan du hurtigere lære at holde balancen, og så bliver hele oplevelsen væsentligt sjovere. Er du letøvet eller erfaren, kan du med fordel finde et board, hvor der er kælet mere for detaljerne, og som er beregnet til højere fart og altså fordrer, at du ved, hvordan du holder balancen. Til gengæld vil du med garanti nyde at blive udfordret på sådan et board.  

 • Hvad skal boardet bruges til? Er du mest til hygge og sjov på vandet, eller vil du gerne kunne bruge det til at gå på opdagelse ned langs en å i dit sommerhusområde, eller når du er på ferie? Disse faktorer spiller ind i forhold til typen og udformningen af det board, du skal anskaffe dig. Oftest vil de boards der er beregnet til fart eller længere ture være designet både længere og smallere og desuden have fokus på at være komfortabelt. Omvendt vil et board, der er beregnet til sjov og leg typisk være mere simpelt og også bredere og kortere i sit design. 

Hvor og hvornår skal boardet anvendes? 

En del danskere undervurderer Danmark i forhold til at nyde vandsport og -aktiviteter som SUP boards, men faktisk er der utroligt mange dejlige danske destinationer, som er absolut ideelle til netop dette formål. 

Hvis du gerne vil bruge boardet i Danmark, kan det være en god idé at investere i en model, som er designet til danske forhold, og altså sagtens kan klare det vind og vejr, som den danske sommer ofte byder på i form af regn, kulde og blæst. Vil du primært benytte dit board, når du er på ferie sydpå, er der lidt mere frie rammer i forhold til at vælge et godt board. 

Det er desuden vigtigt at huske på, at der er lidt forskel på at bruge et SUP board i hhv. ferskvand og saltvand. Saltindholdet i havvand gør nemlig, at boardet flyder nemmere. Nogle vælger derfor at benytte et længere board i ferskvand, mens de benytter en kortere model i saltvand, når de for eksempel er på stranden i løbet af sommeren. 

Hvis du kun regner med at benytte dit SUP board for sjov et par gange om året, for eksempel hvis du er i sommerhus, kan du sagtens begynde med at anskaffe dig en basismodel, som ikke koster en formue, og som heller ikke kræver meget vedligehold. Vil du derimod gerne tage SUP boarding til det næste niveau, og regner du med at benytte det nærmest hver dag over en længere periode om sommeren, er det en god idé at finde et board, som netop har de detaljer og det design, som er vigtigt i forhold til at give dig en rigtig god oplevelse, og som kan styrke din videre udvikling. 

Disse andre ting bør du overveje, inden du køber

For at finde det bedste board til dig og dine behov, kan det være en fordel at finde netop dét, som har det udstyr, du gerne vil have. Vil du gerne ud på længere ture, er det for eksempel en stor fordel at have elastikker på boardet, som gør det muligt at have en oppakning med, når du er afsted. Det kunne blandt andet være en madpakke, dykkerbriller, et vandtæt action kamera og meget andet. 

Når du køber et board, skal du desuden vide, at der er ret stor forskel på, hvilket udstyr der følger med. Hvis du er helt ny inden for SUP boards, kan det derfor være en fordel at købe et board, hvor der samtidig følger både paddel, sikkerhedsline og reparationskit med. Alternativt kan du købe alt dette og meget andet udstyr samme sted, som du køber dit board. Når du vælger din paddel, så prøv at finde en, som har et godt greb og som ligger godt i håndfladerne. Husk desuden altid at få en pumpe med, hvis du vælger et SUP board, som er oppusteligt. 

Hvis du ikke er så stærk på vandet, eller du gerne vil købe et SUP board til et yngre medlem af familien, så kan det i øvrigt være en god idé samtidig at investere i en redningsvest, så turene på vandet kan foregå uden bekymringer. 

Sådan holder du dit SUP board ved lige 

Når du vælger at anskaffe dig et SUP board, er det forhåbentlig, fordi du har en idé om, at du gerne vil bruge det mange gange. Derfor kan det være godt at vide, hvordan du bedst muligt tager dig af og passer på dit board, så det holder længst tid muligt. 

Som udgangspunkt er der heldigvis ikke så meget vedligehold ved et SUP board, og det betyder samtidig, at langt de fleste kan være med uden at få dårlig samvittighed. Her er de tips, du bør følge for at forlænge levetiden på dit board: 

 • Vask altid dit board i ferskvand efter brug. For at det skal holde længst muligt, er det vigtigt at skylle det af efter hver gang, du har brugt det. Dette gøres for at fjerne skidt og snavs fra boardet, så det ikke sætter sig fast. 

 • Hold boardet væk fra skarpe objekter. Særligt på boardets dæk, hvor du står, når du bruger det, er overfladen ganske blød. Det betyder også, at netop dette område er sårbart i forhold til skarpe genstande, som potentielt kan ødelægge dit SUP board. Pas derfor altid på, når du transportere dit SUP board, og undgå at benytte skarpe genstande i forbindelse med brug eller klargørelse af dit board. 

 • Opbevar det når det ikke bruges. For at passe bedst muligt på det, skal du opbevare det i din rejsetaske, når det ikke bruges. Overvej også at fjerne eventuelle finner, mens det opbevares, så disse ikke bøjes. 

 • Tjek boardet for skader jævnligt. Små revner og skader kan ødelægge boardets kerne, og kan tillade at vand siver ind. Inspicer derfor dit board ofte – gerne efter hver tur – og reparer det, hvis du finder skader. 

Sådan finder du det billigste board 

Selvom et SUP board sagtens kan erhverves for en meget rimelig pris, er det stadigvæk en pænt sum at skulle af med. Derfor kan du med fordel overveje disse tips, for at finde det bedste board til prisen. 

For eksempel kan du med fordel anvende de ganske brugervenlige hjemmesider, som sammenligner priser på produkter på tværs af forskellige webshops. Her er det en fordel, at du kender modellen, som du gerne vil købe. Hvis du ikke er sikker på, hvilken model du gerne vil have, anbefales det at stille dig selv nogle af ovenstående spørgsmål først, så du bliver skarpere på, hvad dine ønsker, forventninger og behov til dit SUP board er. Når du kender modellen eller de forskellige modeller, du potentielt er interesseret i, skal du blot indtaste produktnavnene i søgefeltet, og så bliver du præsenteret for en overskuelig oversigt over, hvor boardet kan købes til den bedste pris. 

Derudover anbefales det at holde øje med tilbud, når du skal købe dit board. Ofte vil der være favorable priser i forbindelse med udsalg eller kampagner, hvor du potentielt kan spare mange tusinder af kroner. 

Bør du købe dit board på nettet? 

En del danskere er stadig skeptiske, når det kommer til at købe forskellige ting på nettet. Særligt når det drejer sig om lidt dyrere erhvervelser, som mange nok vil kategorisere et SUP board som. Dog er der ikke noget, der står til hinder for at købe dit SUP board på nettet, og faktisk vil det for mange være en langt billigere og mere overskuelig opgave, end at skulle i forskellige fysiske butikker for at finde dit board. 

En stor fordel ved handel på nettet er, at du i mange tilfælde vil kunne finde anmeldelser af de forskellige webshops og de specifikke produkter. Du har ofte adgang til utroligt mange anmeldelser på én gang, og kan derfor nemt finde et produkt eller en side, som andre forbrugere har været godt tilfredse med. Det giver en god sikkerhed i forhold til at vælge en butik og et produkt, som du også bliver glad for i længden. 

Hvis du er helt ny inden for SUP boards, eller bare gerne vil have udvidet din horisont lidt på området, så kan du i øvrigt også finde mange brugbare videoer på nettet, som giver dig gode råd og vejledninger i forhold til, hvordan du lærer eller bliver bedre til at stå på og bruge dit board. 

Disse fordele får du ofte, når du handler hos danske netbutikker

Som udgangspunkt er det en god idé at anvende danske webshops, når du handler på nettet. Dette skyldes dels, at de er underlagt den danske lovgivning, som er ganske favorabel for forbrugerne og sikrer grundigt mod både svindel og dårlige varer. Desuden giver danske hjemmesider dig den fordel, at al information og service typisk vil være på dansk. Langt de fleste danske webshops har utrolig god kundeservice, hvor du nemt og hurtigt kan få hjælp, og kan få besvaret nogle af de mest presserende spørgsmål, du måtte have i forbindelse med dit køb. De fleste webshops har kundeservice med højt serviceniveau og lange åbningstider. 

Mange danske netbutikker tilbyder i øvrigt hurtig og nem fragt til din dør eller til et posthus tæt på din bopæl. Desuden kan du i mange tilfælde få gratis fragt, hvilket gør bestillingen og erhvervelsen af et nyt SUP board endnu sjovere. 

Sidst men ikke mindst har de fleste danske netbutikker nogle gode vilkår i forhold til returnering af varer, samt garanti hvis du mod forventning skulle opleve utilfredshed med dit køb. Desuden vil du altid være omfattet af den danske reklamationslov, som sikrer dig to års reklamationsret på varer, som du køber. 

Måske kunne det også være interessant for dig at læse: Test af de bedste el løbehjul på markedet i 2019

Testkilder 

I denne artikel har vi samlet information fra forskellige testkilder, for at give dig mest mulig information om de forskellige produkter. De anvendte testkilder er: 

Testguro.dk – En dansk forbrugsguide og -testhjemmeside. TestGuro blev i 2018 kåret som nr.1 bedste test-site i Danmark. 

Standuppaddleboardsreview – Ejet af en amerikansk SUP board entusiast, som sammenholder både fakta, ekspertvurderinger og brugervurderinger på forskellige SUP boards. 

Ferieudstyr.dk – Dansk online informationsside om forskelligt udstyr, som de tester og anmelder. 

Friluftsmagasinet – Dansk side lavet af friluftsentusiaster, som blandt andet tester forskelligt udstyr. 

Læs også Standup paddleboarding udgivet af da.wikipedia.org.

Click here to add a comment

Leave a comment: