Test af de bedste el løbehjul på markedet i 2020

Bedste el løbehjul test

Løbehjul har været et hit blandt særligt børn i rigtig mange år efterhånden. Men som noget helt nyt er løbehjul med motor nu også for alvor begyndt at blive udbredt. De nye typer af løbehjul giver mange forskellige muligheder for udfoldelse, og de henvender sig også til et langt bredere publikum, end deres forgængere uden motor gjorde.  

Er du på udkig efter et el-løbehjul – måske til dig selv eller til en gave? Så er du havnet det helt rette sted. Vi guider dig til de bedste løbehjul på markedet netop nu, og viser dig hvilke modeller, der har klaret sig bedst i tests. Her kan du finde elektriske løbehjul til børn, til voksne, til nybegyndere og garvede, og vi guider dig til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber.  

Hvad er et el løbehjul?  

Et el løbehjul er, som navnet indikerer, et løbehjul, som er drevet af en elektrisk motor. Det betyder, at du ikke længere skal skubbe dig fremad med fødderne, men faktisk kan hvile begge ben på løbehjulets platform, mens du styrer din fart med en speeder og en bremse, som typisk befinder sig på løbehjulets styr.  

Et el løbehjul kører på batteri, og dette skal oplades – typisk mellem hver tur, du tager. Batterierne i de forskellige løbehjul er ligeledes forskellige, så nogle kan bringe dig langt omkring, mens andre kun holder til ganske korte ture.  

GoFast el-løbehjul - bedst i test

GoFast el løbehjul bedst i test

Klik på billedet for at se nærmere

Det danske firma GoFast, har lavet et fantastisk løbehjul, som overholder alle de danske lovkrav. Med en kraftig motor på 350W, får du en god acceleration, og en tophastighed på 20km/t som sørger for at du ikke bliver stoppet af politiet. Det store 10.4Ah Batteri sørger for at du kan køre hele dagen.

GoFast El-Løbehjulet er udstyret med punkterfrie dæk, så turen aldrig stopper. Derudover har GoFast udviklet et display, der giver dig information om både hastighed og batteri kapacitet.

Derfor skal du købe netop dette el løbehjul:  

 • Bedste allround løbehjul til prisen  
 • Kraftig 350W Motor  
 • Stort 10.4Ah Batteri  
 • Punkterfrie dæk  
 • 100% Lovligt  
 • Vinder af adskillige priser 
 • Maks. hastighed på 20 km/t

Rawlink XZ 1200 – det bedste løbehjul til de ældre børn og unge 

Rawlink el løbehjul

Klik på billedet for at se nærmere

Rawlink er et dansk mærke, som fremstiller helt fantastiske løbehjul. For eksempel har de udviklet denne sag, som hurtigt indkasserede en plads som testvinder for unge på 15+ år.  

Netop denne model er blandt de allerbedste lovlige el løbehjul, hvilket vil sige at det kan køre højst 20 km/t, og har lys, reflekser og ringeklokke.  

Løbehjulet har et 24 volts batteri, som giver en god udholdenhed og en imponerende distance og rækkevidde. Faktisk kan det køre op til hele 12 km. Desuden har dette løbehjul en kraftig motor på 250 watt, som nemt trækker dig op ad stigninger og hældninger på op til 20%. Det gør bakken på vej til eller fra skole meget sjovere!  

Løbehjulet har støddæmper og punkterfrie dæk, hvilket er en enorm fordel for den unge, som gerne vil nemt og bekvemt fra a til b uden bekymringer. Dette el løbehjul er udstyret med elektrisk speedometer, vejer kun 9 kg, og er desuden foldbart, så det er ekstra nemt at have med over alt.  

Derfor skal du købe netop dette el løbehjul:  


Razor el løbehjul Power Core E90 – særligt udviklet til eventyrlystne børn 

Razor har fremstillet et løbehjul i flotte farver, som nærmest er helt perfekt til børn. Det skal løbes i gang, og er således ganske velegnet til de aktive børn, som gerne vil inddrage løbehjulet som en del af en aktiv hverdag, eller som generelt har meget energi, når de leger. Løbehjulet aktiveres først ved en fart på 5 km/t, hvilket er en glimrende sikkerhedsforanstaltning, som vil kunne berolige de fleste skeptiske forældre. Når løbehjulet kommer op på de 5 km/t, skal der trykkes på en lille knap ved styret, som sætter motoren i gang. Den maksimale hastighed som dette løbehjul kan opnå er 14 km/t, som også ligger et pænt stykke under standarden for elektrisk drevne løbehjul. Hastigheden kan nemt justeres med både speeder og håndbremse på styret.  

Løbehjulet er robust men samtidig let, hvilket gør det optimalt for børn, som bekendt kan være lidt hårde ved deres ejendele en gang imellem, men samtidig nyder selv at kunne transportere deres ting. Løbehjulet kan køre op til 40 minutter på én opladning, og herefter skal det oplades i omkring 12 timer. Det betyder således, at dette løbehjul ikke egner sig til ubegrænset leg, men til gengæld er et glimrende transportmiddel til og fra skole, eller til legeaftalerne i weekenden.  

Derfor skal du købe netop dette el løbehjul:  

 • Robust men samtidig let  
 • Skal løbes i gang (god sikkerhed)  
 • Hastigheden styres let på styret, hvor bremse og speeder sidder 
 • Maksimal hastighed på 14 km/t  
 • Flotte farver og moderne design  
 • 40 minutter på én opladning  
 • Ideelt som transportmiddel til og fra skole  

De bedste elektriske løbehjul til nybegyndere og letøvede 

Hvis du er helt grøn inden for den nye trend med el løbehjul, så skal du ikke fortvivle. Der er nemlig et solidt udvalg af elektriske løbehjul, som er absolut ideelle til nybegyndere. Her har vi udvalgt et par af dem, som har klaret sig bedst i el løbehjul tests.  

Denver SCO-65100 – et perfekt løbehjul at komme i gang med  

Her får du et alsidigt løbehjul, som er aldeles udmærket til prisen. Faktisk kan dette løbehjul bruges af både børn og voksne, og det gør det til et af de bedste begynderløbehjul på tværs af aldersgrupper. Det anbefales dog ikke til personer under 14 år, og anbefales heller ikke til personer, som vejer mere end 100 kg.  

Dette løbehjul har et let stel i aluminium, og den glimrende motor med 250 watt sikrer dig en topfart på 20 km/t, hvilket er ganske standard inden for de lovlige el løbehjul. Løbehjulet klarer stigninger på op til 20%, og du kan køre helt op til 12 km i et stræk med dette løbehjul, som altså giver dig utrolig meget værdi for pengene.  

På displayet kan du følge både din fart, læse din aktuelle strækning, og også holde øje med batteriniveauet. Dette løbehjul er hurtigere at lade op end mange andre, og faktisk kan du allerede køre igen efter 2-3 timers opladning.  

Derfor skal du købe netop dette el løbehjul:  

 • Et optimalt valg til nybegynderen  
 • Brugervenligt og nemt at komme i gang med 
 • Passer til næsten alle aldersgrupper  
 • Maks. hastighed på 20 km/t  
 • Maks. stigning på 20%  
 • Rækkevidde på op til 12 km 
 • Let aluminiumsstel  
 • Brugervenligt display med hastighed, strækning og batteriniveau  
 • Hurtigt at lade op


Xiaomi Mi M365 – et af de mest populære el løbehjul lige nu 

Den kinesiske elektronikgigant har brilleret endnu engang, og har skabt markedets (måske) allerbedste allround el løbehjul, der kan støves op for penge. Designet er elegant og lækkert, og du kan nemt folde løbehjulet sammen, når du ikke benytter det.  

Du kan køre helt op til 30 km på én enkelt opladning, og får samtidig pneumatiske dæk som sikrer at hjulene ikke skrider, og som absorberer stød fra underlaget. En stor fordel ved dette løbehjul er, at det er udstyret med cruise-kontrol. Det betyder, at du er sikret en jævn og behagelig fart under hele turen. Det gør netop dette løbehjul utroligt populært til de letøvede entusiaster, som er på udkig efter et el løbehjul til at pendle nemt til og fra arbejde.  

Det imponerende el løbehjul fra Xiaomi har allerede vundet adskillige priser; blandt andet den prestigefyldte Red Dot Best of the Best og iF Design Award 2017. Den maksimale hastighed på dette løbehjul er lidt højere end andre, nemlig 25 km/t. Det betyder samtidig, at du ikke må benytte dette elektriske løbehjul på cykelstier.  

Derfor skal du købe netop dette el løbehjul:  

 • Bedste allround løbehjul til prisen  
 • Foldbart og nemt at transportere  
 • Op til 30 km på én opladning  
 • Pneumatiske dæk for støddæmpning og skridsikker kørsel  
 • Fordelagtig cruise-kontrol for behagelig fart  
 • Vinder af adskillige priser 
 • Maks. hastighed på 25 km/t

Det bedste el løbehjul med sæde  

Hvis du skal lidt længere end bare rundt om hjørnet, eller du måske ikke synes, at det er så behageligt at stå på et løbehjul, så kan du overveje at anskaffe dig et el løbehjul med sæde i stedet. Her er det bedste el løbehjul med sæde lige nu.  

MCU-Sport 48V Brushless 1600W Xtreme – ideelt til sommerhuset, campingturen eller båden 

Her er et utroligt robust løbehjul, som er perfekt skabt til kombinationen mellem det magelige liv og den eventyrlystne fremdrift. Løbehjulet kan let klappes sammen, men vejer til gengæld 46 kg, hvilket ikke gør det optimalt til pendleren. Derimod er det et perfekt elektrisk løbehjul at have liggende i sommerhuset eller på båden til de spændende ture i lokalområdet på ferien.  

Løbehjulet kan køre helt op til 35 km på en enkelt opladning, og giver således fine muligheder for at komme ned til stranden eller supermarkedet og tilbage igen. Det tager omkring 6-10 timer at lade batteriet op igen. Den maksimale hastighed for dette løbehjul er hele 45 km/t, og det må således ikke bruges på cykelstien. I øvrigt er den maksimale belastning 140 kg, så løbehjulet egner sig godt til voksne mennesker.  

Derfor skal du købe netop dette el løbehjul:  

 • Mageligt løbehjul med sæde  
 • Ideelt til sommerhuset, til camping eller til båden  
 • Maks. hastighed på 45 km/t  
 • Maks. belastning er 140 kg. 
 • Kan køre op til 35 km på én opladning  
 • Let at folde sammen og opbevare når det ikke bruges  

Hvilke fordele er der ved et elektrisk løbehjul?  

De primære fordele ved et elektrisk løbehjul, er at du pludselig har langt mere frihed. Nu er løbehjulet ikke blot et legetøj længere, men kan faktisk også benyttes som transportmiddel. Denne form for løbehjul falder ind under kategorien ”last mile vehicles”, som er små, elektriske transportmidler, der ofte benyttes af pendlere til for eksempel at tilbagelægge den sidste distance til arbejdspladsen eller studiet fra for eksempel tog eller bus.  

Det elektriske løbehjul er banebrydende i forhold til at komme langt på ganske kort tid. Det er mindre og lettere at håndtere end en cykel, og kræver ingen deciderede færdigheder (modsat for eksempel et skateboard eller et par rulleskøjter). Et elektrisk løbehjul er således allerede populært at benytte i mange storbyer verden over, hvor det giver både lokale og turister mulighed for at opleve byen på en nem og hurtig måde. Samtidig er elektriske løbehjul også blevet ganske udbredte på mange arbejdspladser, hvor de kan gøre lange gange og distancer hurtigere at tilbagelægge. Derfor bliver denne type løbehjul ofte brugt i for eksempel lagervirksomheder, hvor der kan være meget tid at spare ved at bruge løbehjulet frem for at skulle gå.  

De bedste el løbehjul til børn 

Løbehjul er – trods motor – dog stadig mange børns drøm. Et elektrisk løbehjul giver både mulighed for mere alsidig og fartpræget leg, men kan også fungere som et glimrende transportmiddel til barnet eller den unge, som gerne selv vil kunne tage til og fra skole, eller ønsker et lettere transportmiddel til at besøge vennerne.  

Vi bringer her to af de bedste løbehjul til børn og unge 

Måske kunne du også være interesseret i at læse : Rullesko gaveidé.

Hvilke behov har du, som et løbehjul med motor skal opfylde?  

Når du skal finde det perfekte el løbehjul til dig, er det ikke nok bare at vælge den første og den bedste testvinder. For at få mest mulig glæde ud af et elektrisk løbehjul, skal du nemlig vælge et, som passer til dine behov.  

For eksempel kan du med fordel overveje, hvad løbehjulet skal bruges til, hvor langt det skal kunne køre, hvor hurtigt det skal kunne køre, hvor længe det må tage at lade batteriet op, samt hvorvidt du har særlige ønsker eller krav til displayet.  

Du kan også tænke over, hvor løbehjulet primært skal bruges henne. Hvis du gerne vil bruge det til at komme vidt omkring på forskelligt underlag, kan det for eksempel være rart med støddæmpning og punkterfrie dæk.  

De lovmæssige overvejelser inden du købet et el løbehjul

De elektriske løbehjul har kun været lovlige i Danmark siden januar 2019, og der er faktisk ganske strenge lovgivningsmæssige krav til, hvornår et el løbehjul er tilladt i trafikken. Her gælder det at:  

 • Elektriske løbehjul må maks. kunne køre 20 km/t med motorkraft alene 
 • Løbehjul som kan køre hurtigere end 20 km/t, er derfor ikke tilladt i trafikken 
 • Lige som på en cykel, skal der være en hvid eller gul lygte foran og en rød lygte bagpå. Lyset skal være tydeligt synligt på mindst 300 meters afstand 
 • Løbehjulet skal være forsynet reflekser: en rød refleks bagpå, en hvid refleks foran og gule eller hvide reflekser på hver side af løbehjulet 
 • Der må ikke være noget sæde på løbehjulet 
 • Løbehjulet skal være CE-godkendt.  
 • Løbehjulet må højst veje 25 kg, være max 2 meter langt og 70 cm bredt 
Click here to add a comment

Leave a comment: