Hvilken gave skal du have med til reception? Vi har samlet en liste med gode bud

hvad tager man med i gave til reception

Hvad giver man i gave til reception, og giver man overhovedet noget? En reception kan være mange ting, hvor de mest almindelige er bog-, jubilæums-, åbnings-, bryllups-, firma- eller afskedsreception. Her er det kutyme, at du har noget med hvis du har relation til personen/personer eller firmaet. Disse gaver er som regel begrænset til relativ få gaveideer.

Hvad tager man med til reception?

Gaveideerne som du finder nedenfor, er de gængse ting som vi giver til de forskellige typer af receptioner også i forhold til skattereglerne​. Bryllupsreceptioner adskiller sig dog lidt, for her kan du give de mere personlige bryllupsgaver​ også selvom du ikke deltager i en decideret bryllupsfest.

giv en god flaske vin i gave

​Vin

​Vin er den klassiske gaveide til rejsegilde, jubilæum og receptioner. Vin er nemlig noget rigtig mange kan lide. Og det er dejlig personlig gave som han, hende eller de kan nyde stille og roligt når den festlige lejlighed er ovre.

Fra: 50 kr.​

giv en gavekurv i gave til afskedsreception

​Gavekurv

​Giv en af de mange udsøgte gavekurve der er fyldt med lækkerier til maven eller ganen. Det er en gave der passer til alle mennesker. Du kan købe gavekurve med vin, specialiteter, gourmet, sødt og meget andet der kan passe perfekt til modtageren.

Fra: 300 kr.​

giv et flot oliemaleri i gave til bryllupsreception

​Flot maleri

​Et flot litografi, olie- eller akryl maleri er ikke en anderledes receptionsgave. Det er nemlig blevet ganske almindeligt at give i gave til bogreception, afskedsreception og selvfølgelig også ved bryllupsreceptionen. Der findes et hav af muligheder. Den nemme løsning er online med diskrete og moderne malerier der kan passe ind de fleste steder.

Fra: 600 kr.​

køb en øl gaveæske til reception

​Øl gaveæske

​Ligesom med vin så er øl også blandt de klassiske ideer til receptionsgaver og som gave til fernisering. Vi har fået rigtig mange lokale minibryggerier i Danmark og det gør sig også gældende i udlandet. Det betyder, at du finder rigtig meget kvalitets øl som vægtes på højde med vin i forhold til at være eksklusivt.

Fra: 139 kr.​

køb det eksklusive spiritus i gave

​Gin, Rom, Whisky eller Cognac

​Spiritus i den eksklusive klasse er også hyppigt brugt som gave til en ny pensionist, jubilæum eller anden reception, hvor det især bliver givet til mænd. Gin og rom er blevet en udsøgt drikke der nydes. Og disse er ofte mere interessante end de klassiske cognac eller whisky flasker.

Fra: 170 kr.​

giv den gode bog om at på pension i gave

En bog

​En god bog kan være den gode gave til jubilæum eller til afskedsreception. Det behøver ikke nødvendigvis være en faglitteratur om at træde ud på arbejdsmarkedet, men derimod er biografier ofte den udbredte gaveide der passer til de fleste mennesker.

Fra: 100 kr.​

hvad har man med til reception

​Frugttræ / Plante

​En anderledes gave kan være et frugttræ eller plante. Det er ikke ofte brugt, men er brugt til f.eks. afskedsreceptionen til ham der skal nyde livet med at ordne have, eller til bryllupsreception for det unge par der skal bygge nyt liv sammen. Køb det online og få tilsendt den gode plante kvalitet, der samtidig kan holde sig flot indtil receptionen.

Fra: 400 kr.​

giv en flot sammenplantning i gave til åbningsreception

​Sammenplantning

​En sød og neutral gaveide til f.eks. åbningsreception, kan være en flot sammenplatning. Blomster kan også bruges, men en sammenplantning er nemmere at have med at gøre, og kan pynte i firmaet, butikken eller anden åbning. Det er også brugt som gave til rejsegilde eller til værten.

Fra: 150 kr.​

giv en lækker cognac oplevelsesgave

​Oplevelse som den personlige ting

​En gaveide der dog betyder, at du skal kende gavemodtageren lidt bedre end bare en person du laver forretninger med, er oplevelsesgaver. En god gave til bogreception eller jubilæum til ham eller hende du kender, og som du ønsker at give en lidt anderledes gave til.

Fra: 140 kr.​

køb et Matas gavekort i gave

​Gavekort + en ting

​​Hvorfor ikke give et gavekort og en ting sammen. Det kan være en spade + gavekort til et byggemarked, som er noget de fleste husejere kan bruge. Det kan også være i forhold til skønhedsting til hende, værktøj til ham osv. osv. 

Fra: 100 kr.​

Hvilke typer receptioner findes der?

Folk og firmaer holder receptioner af forskellige grunde. Firmaer gør det ofte for at hylde en person eller skabe opmærksomhed på sig selv. Personer gør det for at spare penge eller gøre tingene mere afslappet. Derfor findes der selvfølgelig også forskellige typer af receptioner.

  • Åbningsreception: Der afholdes mange forskellige åbningsreceptioner. Ofte er det et marketings tiltag til at gøre opmærksom på at firmaet, forretningen eller virksomheden er blevet større eller åbnet. Hvis du har personlig relation til firmaet, er en gave nok en god ide, men ellers er det ikke kutyme med gaver.
  • Jubilæumsreception: Receptionen afholdes for at fejre en person der har jubilæum i firmaet eller organisationen. Her er det også kutyme at medbringe en lille ting fra 100,- kr. og opefter, alt afhængig af relation og kutyme.
  • Afskedsreception: En afskedsreception holdes som navnet siges, når en person forlader firmaet eller organisationen. Det er ofte fordi en person går på pension, stopper eller måske har fået nyt arbejde eller andet. En afskedsreception i firma regi er dog forbeholdt en person der har en titel og været en markant person. Her er gaver som vin og lignede de klassiske gaver, og noget der medbringes.
  • Bryllupsreception: En bryllupsreception kan være den mere afslappende eller neutrale form for et bryllup, hvor Mee Allerslev sagen måske tydeliggjorde at forskellen er lidt svær at se. Det kan også være en reception før eller efter selve brylluppet, til at fejre det med mere perifere mennesker. Her er det selvfølgelig nødvendigt at give en gave.
  • Fødselsdagsreception: Er ofte brugt til at fejre runde fødselsdage i en lidt mere afslappet form frem for en fest. Her er det selvfølgelig de almindelige fødselsdags gaveideer der medbringes.
  • Dåbsreception: Bliver brugt som det afslappet alternativ til en dåbsfest, som du kan læse mere om på Libero. Det åbner op for gøre tingene afslappende, og problemet med hvem der skal inviteres med til dåb er fjernet. Folk kan bare dumpe ind til noget kage og kaffe. Her skal du selvfølgelig medbringe en lille eller stor ting i en slags dåbsgave.
  • Hyldest: Det er ofte brugt omkring fejringer af resultater, at man skaber en reception for at fejre en person. Det kan være en sportshelt, tro tjener eller andet. Alt afhængig af om det er personligt eller offentlig skue, kan du medbringe en vin eller lignede som receptionsgave.
Click here to add a comment

Leave a comment: