Hjemmelavede gaver – Perfekte gaveideer til de kreative og fingernemme

Mange mennesker synes i disse år, at juleræset er blevet for intenst: At det handler for meget om for mange gaver, der er alt for dyre. Og at selve julen kommer til at handle om indkøb og bytning af gaver i al for høj grad. [showhide] Derfor kan det være rart at skrue ned for forbrugsræset, og begynde at bruge mere tid på kernen i julestemningen; nemlig glæden ved at give personlige og hjemmelavede gaver og selve tanken bag gaven.

Netop derfor har vi her fundet på en masse fantastiske, sjove og hjertevarme hjemmelavede gaver, som du selv kan lave ganske let og give til dem, der betyder mest for dig. Det er både hjemmelavede gaver til unge og gamle, og der er noget for en hver smag. Dyk ned i denne bunke af ideer, og find den kreative og julevarme side af dig selv frem igen.[/showhide]

Hjemmelavede gaver der varmer i hverdagen

Det kan være skønt at give gaver, som kan bruges hele året rundt, og som minder modtagerne om dig. Netop denne type gaver har vi fundet et par ideer til her.

strikke-gave

Strikket æggevarmer i tubestrik med pompon

Æggevarmere er både søde og sjove, og så kan de sætte lidt ekstra kulør på hverdagen hele året rundt. Disse fine æggevarmere er både sjove og gode som hjemmelavede gaver. De skal laves i tubestrik, og til slut skal der syes en pompon øverst på æggevarmeren, så den bliver ekstra festlig og glad at se på. Du skal blot bruge garn i de farver, du ønsker. Derudover skal du bruge strikkenåle og pomponværktøj. Du kan eventuelt tilkøbe en strikkemølle og et styroæg, hvis du ikke har disse.

Alt i alt kommer denne hjemmelavede gave til at koste mellem 100 og 200 kr., og du kan lave lige så mange æggevarmere, som du har lyst og garn til og på den måde lave flere gaver på én gang.
 

Fra: 82,95 kr.

Grydelapper lavet af tubestrik

Hvis du kender en, som elsker at lave mad og stå i køkkenet, kan du give den perfekte gave til ham eller hende i form af flotte og personlige grydelapper i tubestrik. Strikkede grydelapper kan holde i mange år, da de er overraskende sejlivede. Du kan strikke dem i en eller flere farver, og hvis du er rigtig kreativ, kan du også lave mønstre i samtidig.

Det eneste du skal bruge til denne gave er den eller de farver garn, du ønsker grydelapperne skal være i. Derudover skal du bruge strikkenåle og eventuelt en strikkemølle, hvis du har lyst til dette. Det er en ganske billig og fin gave, som kan give glæde til modtageren i mange år. Så snart du har lavet den første grydelap, vil de næste gå ganske hurtigt.


 Fra: 50 kr.

Pynt til hjemmet 

Hjemmet er for mange danskere det vigtigste sted overhovedet. Netop derfor kan mange godt lide at udsmykke hjemmet med pynteting og dekorationer, som viser hvem de er, og hvem de holder af. hjemmelavede gaver til netop dette formål kan findes her. 

Mosaik figurer på runde platter af terrakotta

Mosaik figurer på runde platter af terrakotta

Vil du gerne lave en nem og meget person gave, som samtidig er kreativ? Mosaikfigurer på platter er en skøn idé. Det kan være en god måde for børn at udleve deres kreative evner, mens de laver fine gaver til venner eller familiemedlemmer. Du skal blot bruge terrakottaplader, hobbymaling, pensler, lim og mosaik. Alt efter hvor avanceret og ekstravagant det skal være, kan denne gave både gøres utroligt billigt og lidt dyrere. 


Du kan også vælge at tilkøbe en konturtusch til glas- og porcelæn, som gør det nemt at tegne detaljer eller skrive en lille hilsen på platten. Denne gave er både nem og hurtig at lave, og kan være en af de mest personlige gaver under træet i år.


 Fra: 229,80kr.

Hæklet kludetæppe til gulvet

Er du dygtig til at hækle, eller kunne du godt tænke dig at lære det, og har du mod på et lidt større gaveprojekt? Så er et hæklet kludetæppe den perfekte udfordring. Du skal bruge forholdsvis meget garn og også en god portion fingerfærdighed og tålmodighed, men når kludetæppet først er færdigt, så vil det kunne holde i op til flere generationer. 


Du kan købe netop de farver af garn, som du tror modtageren vil blive mest glad for. Du kan enten lave det i hans eller hendes yndlingsfarver eller i nuancer, som passer godt til deres indretning (for eksempel jordfarver eller friske pangfarver). Udover garn skal du blot anvende en hæklenål og have fat i et skridsikkert underlag til tæppet, når det er færdigt.


 Fra: 708 kr.

Æske af træ malet med etnisk mønster efter stencil

Æske af træ malet med etnisk mønster efter stencil

Opbevaringsæsker er noget, de fleste mennesker har brug for. Og hvad er bedre end en hjemmelavet æske med et personligt motiv eller en personlig tekst på? Men denne gaveidé kan du nemt lave en flot og smart æske, som vil være perfekt til opbevaring af smykker, små redskaber, samleobjekter eller noget helt fjerde. 


Du skal blot bruge en æske i krydsfiner, en stencil med motiver, hobbymaling i forskellige farver, svampe, spraymaling og pensler. Alle tingene kan fås til under 200 kr., og når du har alle de andre ting, kan du nemt tilkøbe flere æsker og lave adskillige gaver på én gang.


 Fra: 166,35 kr.

Fluid art på malerlærred med hobbymaling og Pouring-Fluid

Giv et smukt og anderledes maleri med fluid art på malerlærred

Der er få hjemmelavede gaver, der er mere personlige og spændende at få end et hjemmelavet maleri. Hvis du er kreativ og godt kan lide at udfolde dine kunstneriske talenter, så kan denne gave være den helt perfekte idé. Og hvis du endnu ikke har prøvet at male med fluid maling, kan det samtidig være en udfordrende oplevelse for dig. 


Du skal blot bruge et lærred i den ønskede størrelse. Du kan eventuelt lave forskellige størrelser eller starte med et lille lærred, hvis du ikke har brugt denne type maling før. Derudover skal du bruge hobbymaling i de farver, du ønsker, samt pouring-liquid til at gøre malingen mere flydende og spændende at arbejde med. Til sidst skal du bruge ispinde eller lignende til at blande med. Hjemmelavede gaver som denne er både sjov for dig at lave og vil koste dig under 200 kr.


 Fra: 181,80 kr.

Hjemmelavede gaver til dem du holder af i form af smykker

Smykker kan noget særligt. De kan nemlig fremhæve modtagerens naturlige skønhed, og samtidig bidrage med en ekstra effekt af eksklusivitet og personlighed. Lav og giv et smykke til en helt særlig person, som står dit hjerte nært med disse gaveideer.

Halskæde af rocaiperler med krystalsten smykkevedhæng

Halskæde af rocaiperler med krystalsten smykkevedhæng

Lav smukke halskæder med små fine rocaiperler, som vil passe perfekt til de fleste piger og kvinder, du holder af. Til denne gave skal du blot bruge lidt fingerfærdighed, kreativitet og tålmodighed med de små perler, som nemt kan smutte mellem fingrene. 


Du kan vælge lige netop den farve rocaiperler, du ønsker. For eksempel kan du vælge modtagerens yndlingsfarve. Du kan enten vælge at lave en ensfarvet kæde eller bruge mange forskellige farvede perler i enten koordinerede eller tilfældige mønstre. For at komme godt i gang med dette gaveprojekt, skal du, udover perlerne, bruge et startsæt med smykkewire, låse og så videre. Derudover skal du bruge nogle forskellige tænger (både spids- og fladtænger kan være en fordel). Derefter kan du frit vælge nogle vedhæng, som du synes vil passe til.

​ 

Fra: 159,80 kr.

Hårklemme dekoreret med rhinsten

Hårklemme dekoreret med rhinsten

Hvis du kender en pige eller kvinde, som kan lide at smykke sig og pynte sig ekstra fint til særlige begivenheder, så kan en hårklemme med rhinsten være en absolut ideel gave. Du skal blot bruge en hårklo eller flere i perlemor eller en anden neutral farve. Derudover skal du bruge rhinsten i forskellige farver, hobbylim og eventuelt pensler til at påføre limen. Alle disse artikler koster tilsammen godt 200 kr., og så snart du har de andre ting, kan du nemt tilkøbe en hårklo eller flere og lave mange gaver på samme tid. 


Det er en nem, flot og utroligt personlig gave, som modtageren vil kunne have glæde af og smykke sig med i lang tid fremover. 


Vi håber, at du i denne artikel har fået masser af inspiration til, hvordan du kan lave flotte og personlige hjemmelavede gaver, som hverken behøver at koste en formue eller tage ret lang tid.

​ 

Fra: 185,95 kr.

Click here to add a comment

Leave a comment: