27 gode bud på den obligatoriske indflyttergave

Hvis du skal til hoursewarming/indflytterfest eller måske bare besøge en/nogen der lige er flyttet i ny bolig, så skal du som kutymen foreskriver, selvfølgelig have en indflyttergave med. [showhide]Det med gaver mellem os er en personlig ting. Sædvanen er dog, at man giver noget til boligen i form af køkkenting, pynt eller lignede. Du kan også give en af de andre gode gaveideer som oplevelser, bøger, lækkerier og andet til ganen i gave til ham, hende eller dem. Disse ting er ofte også brugt. Hvis du er tvivl om hvad du skal give i gave, så har vi samlet den gode inspiration til dig.[/showhide]

Hvad giver man i indflyttergave?

Vi har her på Idegryden samlet et udvalg af forskellige ideer, hvor priserne ligger i et lavere leje end f.eks. bryllupsgaven, dåbsgaven eller andre særlige anledninger der vægter noget højere. Indflyttergaver er ofte noget symbolsk, og skal derfor heller ikke nødvendigvis koste alverden i 2019.​

køb den fede og sjove oplevelsesgave

Oplevelser

Hvis det er gaven til dem, hende eller ham der har alt, så kan den anderledes og kreative oplevelse måske være en perfekt gaveide. Du finder oplevelsesgaver indenfor stort set alt, og du vil helt sikkert kunne finde noget der passer lige præcist til pågældende.

Fra: 140 kr.

giv en sød traditionel indflytter gave med salt og brød

​Salt & Brød

​Traditionelt giver man salt og brød for at sikre den eller de nye indflyttere altid har mad på bordet i den nye bolig. Her kan du give det eksklusive gourmet saltsæt sammen med noget rugbrød og franskbrød fra bageren.

Fra: 169 kr.​

giv ham godt kvalitets køkkenudstyr i gave

Køkkenudstyr

Ligesom med flot pynt og lamper, så er køkkenudstyr uundværligt i boligen og nok især i den nye bolig. Hvis det er en gave til ham eller hende som du kender godt, venindegave eller til en i familien, så har du måske ide om hvad personen mangler.

Fra: 50 kr.

køb en dårmåtte som indflyttergave sommerhus

Trendy dørmåtte

En god indflyttergave til par der måske er flyttet sammen for første gang, kane være en god kreativ gaveide i form af en ny dørmåtte. Du kan finde de skøre, sjove og elegante dørmåtter, hvor nok det mere elegante er det bedste valg, så måtten kan bruges i lang tid fremover.

Fra: 150 kr.​

giv den gode krimi i gave til mænd

God krimi

Hvis hun eller han elsker at læse, og det med gaveideer til boligen måske ikke er sagen, så kan en ny krimi være en god symbolsk boggave. Hvis du er tvivl om hvilken bog, så vælg en af de nyeste fra bestsellerlisten, hvilket giver en ret god indikation af hvad der er gode bøger.

Fra: 80 kr.​

køb den flotte designer kalender til boliggaven

Kalender til væggen

En god kalender til organisationen i et hus eller lejlighed, er per tradition en yndet gave at give til unge mænd og kvinder der lige er flyttet hjemmefra. Kalender er selvfølgelig en nyttig ting for alle aldersgrupper, og kan både bruges til sommerhus og hus indflyttergaven.

Fra: 99 kr.

giv en bridegwalking oplevelsesgave

​Bridgewalking oplevelse

​Giv ham eller hende den unikke oplevelsesgave i form af Bridgewalking ved Lillebælt. Det er komme op og gå ovenpå den gamle bro og opleve, er noget, som du ikke finder andre steder i Europa. Og helt sikker noget som ikke ret mange personer har prøvet.

Fra: 249 kr.​

køb lækker special øl til ham i gave

​Special øl​​​

​God lækker special øl fra en af de mange forskellige mini bryggerier her til lands, kunne være en god indflyttergave. Du kan finde øl gaveideer i både supermarkedet eller online, hvis du vil have den gode kvalitet på den nemme måde.

Fra: 100 kr.​

giv lækre krydderier i housewarming gave

​​Krydderier

​Lækre krydderier er den eksklusive indflyttergave til parret der har alt. En gaveide der kan bruges og som har det eksklusive snert over sig. Kan også bruges som gave til andre lignede anledninger udover inflytterfest/housewarmning.

Fra: 50 kr.​

giv et sødt frugttræ i indflyttergave til de nye husejere

​Frugttræ

​Til den eller de nye hus- eller sommerhusejere, kan et frugttræ i form af æble, kirsebær, citrus eller andet, være den søde gave der symboler opbygning af nyt hjem.

Fra: 200 kr.​

giv en gastronomi bog i gave til bedstefar

Spise & drikke bog

En god kogebog eller andet indenfor spise og drikke bøger kan være den søde gaveide til et par eller person. Hvis det er til et par eller person der godt kan lide at stå i køkkenet, så virker en interessant bog om gourmet som det helt rigtige valg til gave.

Fra: 139 kr.​

køb den bedste indflytter gave indenfor praktiske ting

Gave til borddækning

Ting til borddækningen er ofte brugt som gave til student, værtindegave, fødselsdagsgaver og er også god som den praktiske gave til ham eller hende. Du kan give mange forskellige ting som flotte vandglas, vinglas, tallerkner, bestik med mere.

Fra: 40 kr.

giv den sjove pargave til parret der er flyttet i nyt hus

​​Nøglebræt til dem

​​En sjov gadget gave der samtidig er ganske praktisk, kan være dette nøglebræt til par. Her kan parret have hver deres nøgle eller nøgler hængende i hver sin figur. En sjov og ganske sød housevarmning gaveide til par.

Fra: 155 kr.​

giv et sjovt brætspil i indflyttergave til parret

​Sjovt spil

Hvis du søger en gaveide til dem der elsker at spille, så er et populært brætspil til voksne måske den gode gave at have med. Backgammon, skak, Bezzerwizzer m.m. kan måske være i hans/hendes eller deres smag.

Fra: 150 kr.​

køb en sød opbevarings ting i indflytter gave til veninden

Opbevaring

Noget smukt og praktisk til hjemmet er en god værtindegave, svendegave, julegave, helt ligesom det er perfekt som hendes eller hans indflyttergave. Du kan finde meget forskelligt, hvor det gælder om at finde noget som du tror, passer ind i hans eller hendes nye hjem.

Fra: 50 kr.​

Køb en kvalitets gin til ham i gave

God flaske

En god flaske sprit som f.eks. gin er per tradition en gave der altid kan bruges til reception, værtsgave eller til ham der lige er flyttet i ny lejlighed, værelse eller hus. Gin er blevet rigtig populært som en udsøgt drik, og måske du skulle købe en god kvalitet Geranium eller lignede i gave.

Fra: 150 kr.

giv en kniv som gave til far fra børn

Gavekort

Den hurtige indflyttergave der absolut er nem at få ordnet for dig, er at give hende eller ham et gavekort. Du kan finde gavekort til stort set alt. Hvad end det er til den personlige gave eller den praktiske med ting til hjemmet eller lignede.

Fra: 50 kr.​

køb en proptrækker som gave til vin entusiasten

Elegant proptrækker

Køb en smart proptrækker i den lækre stil som gave til parret eller personen der næsten lige er flyttet i ny bolig. Priserne i de mere elegante modeller starter ved omkring 150 kr. og opefter til et par tusinde kroner for den dyreste designer model.

Fra: 150 kr.

køb et stilfuldt salt & peber sæt i gave

Salt & peber sæt

Det er svært at lave mad uden salt & peber. Og det skal selvfølgelig også på bordet når der serveres. Giv dem, ham eller hende et lækkert gavesæt med salt og peber. Du kan finde mange lækre modeller som Peugeot, Stelton eller Zassenhaus der alle er i den dyre prisklasse.

Fra: 149 kr.​

Køb det lækre Nicolas Vahé gavesæt til ham

Grill gavesæt

Til parret der har alt og som lige er flyttet i nyt hus, kan du give det lækre og eksklusive Nicolas Vahe grillsæt til den perfekte mad. Gavesættet i den dyre pris kommer med forskellige lækre delikatesser til den perfekte grillmad.

Fra: 626 kr.

køb det sjove badeforhæng til studenten i gave

Periodisk system badeforhæng

Den sjove men også praktiske gaveide til nørden, kan være et badeforhæng der viser det periodisk system. Alle har brug for et badeforhæng og hvorfor ikke et anderledes og unik som dette?

Fra: 199 kr.​

køb en lækker te gavekurv til kvinder i alle aldre

Gavekurv

Hvis du skal til indflytterfest eller bare have en ting med, så er en gavekurv per tradition en gave der glæder de fleste mennesker, for gavekurve indeholder lækkerier. Du kan finde gavekurve med vin, øl, chokolade, lækkerier, te og meget andet, så der er helt sikkert noget efter hans eller hendes smag.

Fra: 250 kr.

giv den søde personlige gave til indflytning

​Serveringsbræt i træ med indgravering

​​Hvis du vil give ham/hende eller dem en sød personlig ting til boligen, kan dette serveringsbræt i træ med indgravering måske være det helt rigtige. Brætter er i rustik look og kan passe ind ved de fleste.

Fra: 245 kr.​

Ideer til hvordan du finder den bedste gave

Er du tvivl om hvad du skal give i gave? Først og fremmest skal der jo gives ud fra gavemodtager. Hvordan du finder den gode indflyttergave kræver svar på en række spørgsmål:

  • Er det til et par, mand, kvinde, ung eller gammel?
  • Er det en eller nogen som er flyttet sammen for første gang?
  • Er det nye sommerhus- eller husejere?
  • Er det nogen som flytter fra lejlighed til hus?
  • Er det en eller nogen der flytter i lejlighed for første gang?
  • Kender du personen eller ​parret godt eller ej?

Alle disse spørgsmål besvarer nemlig spørgsmålet om hvilket indflyttergave du skal give til parret eller personen. Er det en god bror, søster, ven, veninde eller lignede person, så er det ikke så svært at finde på noget godt til boligen, som denne mangler. Det er noget sværere, hvis du måske ikke kender parret eller personen indgående. Her vil det være oplagt med oplevelser eller noget sødt som en flaske sprut, vin, lækkerier eller gavesæt indenfor gourmet.

Hvis det er til en ung person, så er der ret stor chance for at han eller hun mangler alt til boligen. Det er måske knap så sansynligt hvis det er et par som flytter fra gammel til ny bolig. Her vil oplevelsesgaver eller den traditionelle gave som vin, chokolade eller måske en gavekurv du selv laver med vokda, vingummibamser eller andet, som de fleste af os køber som noget lækkert i hverdagen.

Hvor meget koster en indflyttergave?

Det er ingen kutyme med at en indflyttergave skal være noget stort. Det er derimod god kutyme at begave en person eller par der er flyttet i ny bolig. De fleste mennesker når alligevel at flytte en hel del gennem livet. Og det kan være dyrt, hvis du skal give en stor flot gave hveranden år til at fejre denne ”begivenhed. En erkendelse som du har råd til, er hvad du skal give for i beløb. Om det er en chokoladebar fra supermarkedet eller et dyrt Wegner bord til 5 cifret beløb, er ligegyldigt.

Hvornår giver man indflyttergave?

Hvis du er inviteret til indflytterfest/housewarming, så bør du give en gave til værten eller værtsparret. Hvis det er et vennepar der har inviteret på frokost eller kaffe i deres nye bolig, så er det også en god skik, at du giver et eller andet. Der er mange scenarior for hvad, om og hvornår. Hvis person eller parret er flyttet ind i deres nye bolig for 8 måneder siden, og du/i kommer forbi mere eller mindre tilfældigt, så kan det virke mærkeligt med gave, men det er selvfølgelig en personlig ting. Indflyttergaven skal selvfølgelig købes og gives første gang du besøger parret eller personen i den nye bolig og ikke på 3-4 besøg.

Køb den praktiske gave?

Når det gælder indflyttergaven handler det i stor grad om at vide, hvad indflytteren ikke har fået anskaffet sig endnu. Der er jo ingen grund til at købe endnu et spisestel, hvis det i forvejen er blevet anskaffet (det er dyrt nok at flytte i forvejen, så man vil helst ikke have dubletter). Derfor vil et af de sikre valg være pynteting. Du kan dog også prøve at bevæge dig ud på dybt vand og forsøge at købe noget til køkkenet. Her risikere du dog, at personen har anskaffet det i forvejen, dog er det blot vigtigt at huske, at det skal være muligt at kunne bytte gaven.

Der er mange forskellige køkkenmaskiner, der er gode at bruge som indflyttergave. Det er dog en god idé at vide, hvor stort køkkenet er. Du kan f.eks. købe en kaffemaskine, en toastmaskine, en foodprocessor, en elkedel eller måske en rister. Inden for køkkenmaskiner er der mange forskellige produkter at finde. Du kan også ty til de mindre køkkenredskaber, som f.eks. en stavblender. Et klassisk valg kan også være vandkarafler eller skåle.

Der er også den mulighed selv at skræddersy lidt på gaven til køkkenet. Her kan du købe en kurv og fylde den med ting til at bage med; grydelapper, muffinforme, vægt, sprøjtepose og en bog med bageopskrifter. I en sådan gave har du muligheden for selv at have de produkter med i kurven, som ​du ønsker. Skulle gavemodtageren ikke være så glad for at bage, kan du fremstille en kurv med et helt andet indhold. En klassisk kurv kan være fyldt med vin, chokolade, kaffe eller te, blomster og andet godt.

Den alternative køkkengave

Langt de fleste mennesker anskaffer sig langt de fleste køkkenting, inden de flytter, så de er klar til en nye lejlighed. Hvis du stadig ønsker at give køkkenting i gave, men du helst vil undgå at købe noget, der allerede er anskaffet, er der også et svar på dette.

Efterhånden findes der nemlig mange alternative køkkenting, som de fleste ikke lige har fået anskaffet sig i første omgang. Langt de færreste ny-indflyttede køkkener har eksempelvis en grøntsagstwister. Dette redskab former grøntsagerne i en helt ny form, så salaten får et nyt udseende. I samme kategori kan du også købe gulerodsspidseren, det gør, at din gulerod kommer til at ligne blyantrester.

For at forblive lidt i samme kategori er der også et køkkenredskab, der kan pille dine jordbær. Det smarte redskab har godt nok kun én funktion, men den fjerner effektivt stilken fra jordbærret. Noget, der er enormt nyttigt at have i køkkenet, men som de færreste har fået anskaffet sig i første omgang, er en fingerbeskytter. Med sådan en kan man frit skære grøntsager, frugt eller andet, uden at bekymre sig om at komme til at hakke en finger af. Der er et utal af alternative redskaber til køkkenet, som er helt perfekte som indflyttergave, og også her kan man samle nogle af dem og lægge dem i en fin kurv.

Flere ideer til indflyttergaver

Hvis ikke ovenstående gave ideer satte tankerne nok i gang kan du også se nedenstående videoer for gode ideer til gaver.

Denne side er anmeldt af: Alfred N. Nissen 10/10
Click here to add a comment

Leave a comment: