Motionscykel test

Motionscykel test


Denne artikel indeholder annoncer.

Bedst til prisen
Sample Product Name
Testvinder
Sample Product Name
Premium-valg
Sample Product Name

Ønsker du at få kondition på den bekvemme, nemme og gode måde? Måske du skal genoptræne knæ eller andet? Der kan være mange grunde til at overveje en motionscykel. Helt ligesom der kan være mange fordele og ulemper i forhold til romaskinerhometrainercrosstrainerløbebånd og andre motionsmaskiner. Men hvis du har bestemt dig for en motionscykel, skal du selvfølgelig også finde den bedste motionscykel til dit behov. I denne motionscykel test / guide har vi fundet et udvalg af forskellige modeller der har fået gode anmeldelser, kåret som testvinder eller anbefalet som godt køb til privat brug. Det giver dig det nemme overblik over de bedste produkter på markedet i 2020.

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.

Fordele ved motionscykler?

Der findes flere gode grunde til hvorfor du skal købe en motionscykel. Tre vigtige fordele er:

 • Nem motion: Motionscykler er perfekte træningsmaskiner til begyndere som øvet motionister der ønsker den nemme og bekvemme måde at få motion.
 • Skånsom: At cykle er godt for sundheden, velvære og kondien. Motionscyklen er god til skånsom motion til f.eks. genoptræning. Cyklen belaster ikke knæ og led på samme måde som løbebånd, romaskine eller crosstrainer.
 • Holdbar: Hvis du køber en af de anbefalet modeller der kommer i en ordentlig kvalitet, har du en god motionscykel i rigtig mange år frem.

Abilica WinMag - Bedste til prisen

Vi har udvalgt 10 gaveideer, som vi mener er nogle af de bedste ideer. Vi har valgt noget til enhver smag. De ideer vi kommer med nedenfor, tæller også gaver, som er lidt anderledes, end en standard og gemen gave. Dermed får hun sig måske en overraskelse, når hun får en gave, som hun ikke vidste, hun ønskede sig.

Masterfit TP200 – Billig pris til god kvalitet

Hvis du leder efter en personlig gave til hende, hvad end det er 2 års gave, månedsdags gave, kæreste gave eller hvilket som helst anden gave anledning, så er den personlige ting den bedste gave at give. Du kan hente inspiration via de nedenstående ideer

Spirit Fitness CU800 – Bedste pro valg

Smykker er en personlig gaveide til piger og kvinder. Denne type af gave har været brugt som gave stort set altid. Hvis det er en særlig lejlighed eller måske en romantisk gave til konen eller kæresten, så kunne udvalget her måske være gaven til hende fra dig.

Schwinn Airdyne AD8 Pro – Træ n over- & underkrop

Hvis du leder efter en romantisk eller måske en fræk gave til hende, så finder du her et udvalg af søde og frække ting. De romantiske gaver kan bruges til alle anledninger, hvad end det er morgendags gave, kobberbryllup gave til hende eller bare som en god kæreste gave.

Casall Infi nity 1.2B

Noget lækkert til skønheden er en af de traditionelle gaveideer til kvinder og piger. Personlig pleje bruger hun på daglig basis, men det er ikke alle unge som ældre damer der vælger eller kan købe disse produkter – Derfor kan de nedenstående skønhedsgaver til hende være oplagte gaveideer.

Sole B74 motionscykel

Til piger og kvinder der dyrker motion eller sport som hobby, ​kan en god kreativ gave være indenfor lige præcist hendes store passion.  Der findes mange fritidsinteresser og sportsgrene så det skal selvfølgelig være til en person du kender godt.

Finnlo Exum motionscykel

Hvis du er mere til at give en bolig gave, så findes der rigtige mange smukke, praktiske og lækre ting til boligens forskellige rum. Vi har samlet et udvalg af forskellige ideer der dækker bredt indenfor ting til hjemmet.

Spirit CR800 siddecykel

Ting der bliver brugt i eller i sammenhæng med køkkenet er selvfølgelig også altid en lækker ting at give hende. Vi har findet forskellige ting i både de praktiske og måske og anderledes gaveideer til køkken.

Christop Heit AL2 – Billig pris

Hvis du ikke har nogen anelse om hvad du skal give hende i gave, er en oplevelse altid en god gaveide. Vi har samlet et udvalg nedenfor af forskellige kategorier, hvilket burde være inspiration nok til at finde en sjov ting. Hvis du ikke kender hende, kan du overveje at give krophold gavekort eller måske brunch gave. Sådanne ideer er noget alle kan bruge.

Abilica Stream Adventure

Hvis du ikke har nogen anelse om hvad du skal give hende i gave, er en oplevelse altid en god gaveide. Vi har samlet et udvalg nedenfor af forskellige kategorier, hvilket burde være inspiration nok til at finde en sjov ting. Hvis du ikke kender hende, kan du overveje at give krophold gavekort eller måske brunch gave. Sådanne ideer er noget alle kan bruge.

Hvilke typer findes der?

Der er en række fordele ved motionscykling

Indenfor motionscykler og ikke decideret kondicykler til professionel udøvere, finder du enten siddecyklen eller den almindelige cykel hvor du sidder oprejst. Siddecyklen er bygget til at give den bedre komfort, men giver ikke bedre ydelse og koster væsentlig mere. Den almindelig model i et godt design vil være den bedste model til de fleste.

Hvorfor vælge motionscykel til hjemmetræning?

Hvis dit primære formål er at tabe dig eller komme hurtig i form, vil andre motionsmaskiner og udstyr være bedre til formålet. Men hvis du vil have udstyret der er brugervenligt og giver en skånsom træning eller genoptræning, så er motionscykler ofte de bedst egnet både til den lette og hårde cardio træning.

Du får ikke hårde stød eller vrid på led med en cykel som du går ved f.eks. at løbe eller bruge en crosstrainer. Kondicykler er også egnet til professionel brug, hvor du dels kan opnå god kondi indendørs gennem vinteren. Helt ligesom motionscykler er velegnet til opvarmning inden anden træning.

Hvilken motionscykel skal du købe?

Hvilken motionscykel skal du vælge? Som du kan se, er udvalget indenfor motionscykler ret stort. Derfor skal du først og fremmest afdække dit behov. Hvilken type cykel har du brug for:

 • Genoptræning, ældrevenlig eller nybegynder
 • Motionist der ønsker kontinuerlig træning
 • Øvet udøver der måske skal bruge en kondicykel eller spinbike

Prisen er næste valg, for økonomien skal også hænge sammen. Her skal du undgå de helt billige modeller som du kan købe i Bilka, Harald Nyborg m.m.. Hellere købe god robust kvalitet hvor du kan gøre et godt køb med brugt på Gul og Gratis eller DBA.

Hvorfor motionscykler er perfekt til ældre?

Det anbefales at træne mindst 30 min. om dagen hvis du er over 65 år. Helt ligesom det anbefales at få motion for alle andre aldersgrupper også. En motionscykel er samtidig skånsom og nem at bruge i forhold f.eks. en romaskine Concept 2 eller en stepmaskine. Fordele for ældre og motionscykler kan være:

 • Skånsom mod led og knæ
 • God til gangbesværede ved at du sidder på et sæde
 • Modstanden kan tilpasses din form
 • Nem at betjene

Kan man tabe sig på motionscykel?

Du kan selvfølgelig tabe dig ved at bruge en motionscykel. Helt ligesom en motionscykel er effektiv for fedtforbrænding. Men motion og træning er supplement til vægttab og ikke som sådan forbundet.

Hvis du gerne vil tabe dig, vil det altid afhænge af kalorier der kommer ind og ud af kroppen. Og her er kosten og dit indtag af kalorier afgørende for, om du taber dig. Og så er det stort set ligegyldigt hvor meget du cykler, bruger håndvægte, løbebånd, mini stepper, trampolin og stort set alt andet fitness udstyr.

Motionscyklen styrker din generelle sundhed, kondition og vil hjælpe på at sætte forbrændingen op. Det er nemlig formålet med træningen, at være katalysator der sætter fart på forbrændingen. Hvis dit formål med en motionscykel udelukkende er vægttab og du er frisk og rørig, vil et løbebånd, romaskine eller crosstrainer være et bedre valg.

Hvilken er bedst?

Det kan være svært at overskue hvilken model du skal købe. Modellerne kommer i enten budget-, mellem eller den høje prisklasse. Hvis dit behov er let træning 3 gange om ugen, er de billige modeller fine. Hvis du skal genoptræne, er godt ergonomisk design vigtigt som du finder i budgetklassen men er bedre i mellemklassen. Helt ligesom de dyreste modeller som regel købes af professionelle netop fordi prisen er meget høj og maskiner byder på en robusthed som kræves.

Du kan udvælge den bedste motionscykel ved at kigge på egenskaberne:

 • Modstand: En god træning kræver modstand. Her kommer motionscykler ofte med enten permanentmagnetisk modstand du finder i de helt billige modeller vi har ikke vist. Her kan det være brands som Titan, Kilberry, Maxfit, Proteus eller de helt billige Kettler motionscykler. Elektromagnetisk modstand er den almindelige modstand i budget og mellemklassen, hvor nogle af de dyre modeller kommer med luft modstand.
 • Ergonomi: Du skal vælge en cykel der kan justeres i sæde og styr. Det gælder om at sidde rigtigt så du ikke belaster knæ og led. Helt ligesom et godt ergonomisk sæde og styr er nødvendigt for komforten og sidde rigtigt på cyklen.
 • Vægt: En tung cykel er ofte lig med en robust og holdbar kvalitet. Det er også med til at gøre det besværligt at flytte den. Så overvej om du skal flytte rundt på cyklen, hvilket kræver en cykel med rullehjul.
 • Svinghjul: Et svinghjul skal komme med god vægt som alle de viste modeller har. En tungt svinghjul giver en bedre ydelse og modstand for træningen.
 • Maks. Belastning: Køb en cykel der kan holde til noget, hvis du tilhører den tunge klasse.
 • Funktioner & programmer: Hvis du vægter funktioner og data højt, er det selvfølgelig noget som du skal vurderer. Jo flere funktioner der kommer, jo højere vil prisen ofte være.

Se videoen her med en vejledning til hvordan du køber den bedste model:

Motion- eller spinningcykel?

Man kan trække det spidst op og sige: En spinningcykel er til den øvet person der vil have høj intensiv cardio træning. En motionscykel er til motionister, ældre eller til genoptrænng. Begge typer er kondicykler, men er dog vidt forskellige. En spinningcykel kommer med pedaler der ikke stopper, og er derfor ikke egnet til begyndere, ældre og slet ikke til genoptræning hvor den vil gøre skaden værre.

Læs også:  Løbebånd test

Click here to add a comment

Leave a comment: