Gaveideer til den nyudlærte svend

Der findes mange gode svendegaver til ham eller hende. Her på Idegryden har vi samlet et udvalg af gaveideer hvor de fleste er uafhængige af faget. [showhide]Du finder dog også  svendegaver til en kok, it-supporter, maler, mekaniker, elektriker m.m. Gaveideerne adskiller sig ikke synderligt fra studentergaver, så du kan med fordel se udvalget her også, hvis du vil have mere inspiration i 2019. Se ideerne nedenfor for at finde de gode gaveideer og læs mere under tabellen om hvordan man giver den gode gave til den nyuddannede svend.[/showhide]

Alle svendegaver

faldskærm kunne være det vilde gaveide til ham der har alt

Oplevelser

En rigtig god gave til den nyuddannede svend er en god oplevelse (en oplevelsesgave) som belønning for de mange hårde års slid. Det kan være en oplevelse fyldt med adrenalin, fyldt med smag, fyldt med hygge eller en oplevelse der med garanti vil blive fortalt om til svende-vennerne.

Fra: 50 kr.

giv den sjove gadget i gave

Gadgets og sjove dingenoter

Noget som de fleste svende bliver glade for er gadgets og sjove dingenoter - noget de kan pille ved og have lidt sjov ud af. Det kan f.eks. være en vingummibamse på 3 kilo, en popcornmaskine, værktøj lavet af chokolade eller nogle af de mange andre sjove gadgets.

Fra: 29 kr.

giv ham et sjov hjemme ølbryggeri i gave

Brewbarrel

Giv den sjove gave i form af et hjemme ølbrygger sæt. At blive svend betyder også, at gaven gerne må være sjov. Her er Brewbarrel en dejlig praktisk ting til de fleste unge mænd og perfekt til både indflyttergave, fødselsdagsgave som svendegaven. Det kan også være en sjov lærerig proces, som måske starter en passion for øl brygning.

Fra: 279 kr.​

giv en bridegwalking oplevelsesgave

Bridgewalking oplevelse

Giv en oplevelsesgave til ham eller hende i form af Bridgewalking ved Lillebælt. En spændende oplevelse der giver mulighed for at komme op og gå på taget af Lillebæltsbroen. Nyd den storslået udsigt og gå over broen mens trafik og tog kører lige under en, er en interessant oplevelse som kun kan opleves her.

Fra: 249 kr.

giv den vilde tandemspring oplevelsesgave til ham eller hende

Tandemspring

Hvis du eller i der måske splejser til hendes eller hans gave, vil give en unik og grænseoverskridende oplevelse, så kunne et tandemspring være det helt rigtige. En dyr oplevelse men også gaven der aldrig glemmes igen.

Fra: 2199 kr.​

giv den fede fodbold gave

Fodboldtrøje i gave til ham

Til svenden der er fodbold fanatiker, så er det selvfølgelig en trøje med hans yndlingshold du skal give ham i gave. Perfekt som svendegave til alle fag og noget som de fleste unge mænd værdsætter - Det skal dog bare være det rigtige hold. ​

Fra: 400 kr.

Giv ham den sjove pølsevogns oplevelsesgave

Gå amok i pølsevognen

Giv den sjove og nyttige gave som de fleste med glæde kan bruge en søndag med tømmermænd. Spis alle de hotdogs du kan på en time sammen med en kammerat. Det er en anderledes og sjov svendegave, især til ham der godt kan lide at gå i byen.

Fra: 299 kr.​

giv den sjove ølsmagningsoplevelse i gave

Ølsmagning

Hvis han godt kan lide øl og gerne vil lære ting også, kan en ølsmagning og rundvisning på et af landets mini bryggerier være en sjov gaveide. En god og billig svendegave der kan give ham en sjov oplevelse.

Fra: 100 kr.

køb den perfekte gave til ham

​Bliv barberet med stil oplevelse

Giv den eksklusive barbering som årets svendegave til der ham bliver færdig med sin uddannelse. En god oplevelse der kan bruges både som gave til kandidaten, konditoren, tømreren eller noget helt andet. Det er samtidig en oplevelse til mænd i alle aldre som har skæg.

Fra: 399 kr.​

Giv en Kay Bojensen figur i gave som minde om dagen

Kay Bojesen figur som minde

Giv ham eller hende et godt minde om dagen i form af en af de populære Kay Bojesen figurer. Aben, soldaten eller lignede er en smuk pynteting. Figuren er noget der kan bruges hele livet, og derfor er den perfekt til alle slags gave anledninger hvad end det er til studenten, konfirmanden, fødselaren eller til ham der lige er blevet udlært.

Fra: 600 kr.

Køb det eksklusive Mühle barbersæt i gave

Eksklusiv Mühle barbergrej

En eksklusiv ting der kommer i den dyre pris ende for barbergrej, er det eksklusive brand Mühle. Barbering i top klasse er hvad man får, men prisen er dog også derefter. Hvis du mangler gaven til ham der har alt, kan det være både eksklusivt og særdeles praktisk i hverdagen for ham.

Fra: 215 kr.

køb den sjove klatre oplevelse i gave til det unge menneske

​Indendørs klatre oplevelse

​Giv ham eller hende den sjove oplevelsesgave der byder på klatring i den indendørs klatrehal i København. Ved Blocs & Walls kan du nemlig finde den sjove oplevelse til hende eller ham der snart bliver udlært.

Fra: 199 kr.​

køb det praktiske værktøj til far der handyman

Magnetisk armbånd - magnogrip

Dette er nærmest det tættest man kommer på den perfekte svendegave - magnogrip. Det er et armbånd der er stærkt magnetisk - perfekt når man borer, sømmer eller på anden måde arbejder med hænderne hvilket jo er perfekt til svenden. Klik og se mere om hvordan det fungerer.

Fra: 149 kr.​

køb den fede Bodyflight oplevelsesgave til den unge mand

​Bodyflight

​Giv ham eller hende den sjove Bodyflight oplevelsesgave der kan prøves i Taastrup. Her finder du Danmarks eneste åbne vindtunnel for befolkningen, hvor du kan få den fede vægtløse oplevelse.
Fra: 445 kr.​

giv en fed madkursus oplevelsesgave

​​Madkursus

​​Der findes rigtig mange oplevelser som koncerter, ophold, adrenalin og selvfølgelig også forskellige kurser indenfor madlavning. Her kan du give en spændende gourmet oplevelse til ham eller hende der elsker at lære nyt, og skabe lækkert mad i køkkenet.

Fra: 400 kr.​

køb en god flaske rom i gave til ham

God rom i gave

Svendegaver til en elektriker, kok og alle andre fag er ofte til den voksne person, der nok drikker spiritus fra tid til anden. Hvorfor ikke give en af de populære og eksklusive flasker rom. Rom er ofte noget de fleste mænd vil blive glade for at modtage.

Fra: 150 kr.

giv den fede Ferrari kørsel på bane oplevelse til mænd

​​Ferrari på bane

​Giv en gave til hende eller ham der elsker fart, spænding og fede sportsvogne. Her kan denne eksklusive ide nemlig give svenden oplevelse af at køre Ferrari på lukket bane, som trods er en drengerøv for rigtig mange personer.

Fra: 2495 kr.​

giv ham godt kvalitets køkkenudstyr i gave

​Køkken gadgets

​Måske noget til køkkenet som gave til kokken eller bare fordi køkken ting er noget alle kan bruge. Giv noget udsøgt der kan blive brugt frem for en Himalaya Saltsten og andet som ikke er specielt anvendeligt.
Fra: 79 kr.​

Prøv pistol skydning København S

​Prøv skydning

​Til svenden der i hovedstadsområdet eller Sjælland, kan du give denne oplevelse der byder på skydning. Her kan han eller hun prøve at skyde med pistol på bane, som trods alt er noget rigtig man er draget af.

Fra: 660 kr.​

Giv et herreur i svendegave

​​Flot ur

​​Et flot herreur er en traditionel svendegave til den unge mand, men hvorfor ikke bibeholde traditionen hvor et flot ur kan være den helt perfekte gave til hende eller ham der bliver udlært. Det kan være et varigt minde der bæres hver dag resten af livet.

Fra: 400 kr.​

Giv et kursus i ølbrygning som gave

​​Ølbrygning kursus

​I København nærmere bestemt Rødovre kan du opleve et kursus i ølbrygning. Måske det er den helt rigtige til den unge eller modne svend, som måske vil elske at prøve dette.

Fra: 1495 kr.​

køb godt værktøj i svendegave

​​Værktøj

​Er han mekaniker, tømrer, murer, husejer eller måske bare er handyman som elsker at få værktøj i gave, da det er noget han kan bruge på daglig basis. Giv værktøj i gave til manden der altid render og fikser ting.

Fra: 200 kr.​

djævelræs er en fed oplevelsesgave til mænd

​Djævleræs

​Hvis du har set djævleræs på TV, har du måske også tænkt; "Det kunne være sjovt at prøve"? Det ser og er super sjovt, og hvorfor ikke give den nye tømrer, kok, it-supporter eller anden type svend, denne oplevelse?
Fra: 995 kr.​

Køb sous vide i gave til svenden

​Sous vide

​Måske gaven til kokken eller anden nyudlært der elsker at lave lækkert mad. Her kan en sous vide i den store eller mindre udgave være det dejlige redskab i køkkenet, og noget som er velegnet til både ham, hende, ung som ældre.

Fra: 599 kr.​

Gaven til den nyligt udlærte svend

Med studentertiden lige om hjørnet, følger tiden med svendegilder naturligt med. Det er en glædens tid for alle de nyligt udnævnte, og du bliver uden tvivl inviteret til et eller to svendegilder. Dertil hører det sig naturligvis med en svendegave, der siger noget om hvor glad man er på deres vegne. Og hvis man ikke selv bliver udnævnt til svend, er det muligvis en smule vanskeligt at sætte sig ind i hvad en god gave vil være i sådan en situation.

Men sandheden er, at svendegaver ikke er så forskellige fra studentergaver. I de fleste tilfælde handler begge situationer om unge mennesker, der har sidder på skolebænken i meget lang tid. Det er derfor en god idé med din svendegave, at vise en måde at fejre den genfundne frihed. Hvis man ikke har nogen ønskeliste, er det selvfølgelig vanskeligt at vide hvor man skal starte. For hvad ønsker en svend sig når han eller hun lige er blevet udnævnt? Men det er i virkeligheden dig der kender personen bedst, så det er dig der må tage den endelige beslutning om svendegaven.

Noget de kan tage med sig resten af livet

Familien står utvivlsomt for de mere praktiske gaver, så det er dit job at komme med noget mere underholdende. En svendegave, der altid vil blive husket. Men hvor finder man det henne? Det er faktisk så enkelt, at man bare kan gå på internettet for at finde den perfekte svendegave. Hvis man bare ved hvad man skal søge efter, bliver det hurtigt det nemmeste i hele verden at finde og bestille perfekte svendegaver. En perfekt gaveide, for en svend der lige har fået fri fra skolebænken, ville nemlig være oplevelser i alle former og afskygninger.

Der er et væld af muligheder online, og det eneste du skal gøre er at sortere fra. Det er dig der kender sin ven bedst og derfor kun dig der kan sige hvilken type aktivitet der vil være den mest underholdende for ham eller hende. Et eksempel på en ny oplevelse kunne eksempelvis være en tur gennem Danmarks sværeste forhindringsbane. Det er i hvert fald en udfordring de aldrig vil glemme. På internettet kan man også finde aktiviteter indenfor prøvekørsler i biler. Hvis din ven eller veninde har en lille fartdjævel gemt i maven, kan du stå for at en prøvetur i en Ferrari eller Lamborghini.

Hvis du leder efter mere afdæmpede svendegaver, er der også mange muligheder. Det kunne måske være en tur sammen med vennerne ud for at smage øl eller vin. Det kunne måske også være noget så simpelt som en brunch på en god restaurant eller en cafébesøg sammen med vennerne. Det er som sagt ikke fordi der er mangel på aktiviteter, internettet foreslår. Men hvis du kender din ven eller veninde godt, er du den eneste der kan indskrænke mulighederne. Så hiv frem i din smartphone og begynd at søge internettet for den perfekte svendegave.

Click here to add a comment

Leave a comment: